İstanbul Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri Erdem Yiğit ERTÖRER,A.Emre YALÇINOĞLU ve Ege YALÇINKAYA'nın  hazırladığı ”˜'Moleküler Dinamik Yöntemiyle Zehirli Gazların Simülasyonu'' adlı proje

Türkiye birirnciliğini kazanarak Ülkemizi Brezilyada temsil etmeye hak kazanmıştı.
27-31 Ekim tarihlerinde  tüm dünyadan 13 farklı dal da 350 finalist proje için yarıştı.
Kahramanmaraşlı Erdem Yiğit ERTÖRER'in ekibi jüri tarafından tüm branşlar dahil olmak üzere en çok puanı toplayarak Dünya birinciliğini aldılar ve bizlere haklı bir gurur yaşattılar.

İlköğrenim tahsilini Özel KİPAŞ EĞİTİM KURUMLARIN da tamamladıktan sonra lise tahsiline İstanbul KABATAŞ Erkek Lisesinde devam eden Erdem Yiğit ERTÖRER gerek çalışkanlığı gerekse kişiliği ile çevresinde takdir toplamış istikbalde büyük başarılar beklenen bir gencimiz.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Erdem'in anne ve  babası Gül- Nezihi ERTÖRER ”˜'Oğlumuzun başarısından dolayı gurur duyuyoruz, Türk Bayrağını zirveye taşımalarının ayrı bir anlam taşıdığını,bir Kahramanmaraşlı olarak kentimize,Ülkemize ve insanlığa faydalı evlatlar yetiştirebilirsek ne mutlu bizlere'' dediler.

Ülkemizi böylesine önemli bir projede temsil ederek büyük bir başarı kazanan gençlerimizi tebrik ediyor,emeği geçen, başta aileleri ve onları yetiştiren hocalarına kocaman bir alkış gönderiyor ve başarılarının devamını diliyoruz.