Kahramanmaraş Valiliği'nde gerçekleştirilen 2 ayrı imza protokolünde, işadamı Hasan Gülkaynak ve Ökkeş Gümüşer toplam 16 derslikli okul yaptırma kararı aldı. İmza töreninde konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, eğitime katkılarından dolayı iş adamlarını kutladı. İş adamı, Hasan Gökkaya'nın Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Koçova Mahallesi'ne 4 derslikli okul binası ve lojman yaptıracağını belirten Güvençer, "Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız büyük işlere imza attılar. Bundan sonrada örnek çalışmalara imza atacaklarından şüphem yok. Hayırsever işadamı Hasan bey kendi eğitim gördüğü köyüne yeni bir okul yaptırma kararı aldı. Geleceğimizin mirası güzel öğrencilerimize en büyük en özel yatırım olduğunu düşünüyorum. Sadece kendine zengin olan insanın kimseye faydası olmaz. Bugün bu zenginliğin en güzel örneğini yaşıyoruz." diye konuştu.

    İşadamı Hasan Gülkaynak, "Eğitim hayatım kendi köyümde başladı. Daha sonra yatılı olarak devam etti. Sonra ticarete atıldık ve başarılı olduk. Kendi ilimize kendi köyümüze imkanlarımız doğrultusunda katkı sağlamak istedim." dedi.

    İkinci imza töreni ise Kahramanmaraş'a daha önce ailesi adına 6 adet okul binası yaptıran Ökkeş Gümüşer arasında imzalandı. Gümüşer ailesinin, daha önce Pınarbaşı Mahallesinde yapılan okul binasının yanına 12 derslikli okul yapacağı bilgisini veren Vali Güvençer, eğitime katkılarından dolayı Gümüşer ailesine teşekkür etti. 

    İmza protokolüne eşi ve kızıyla birlikte katılan iş adamı Ökkeş Gümüşer, Kahramanmaraş'a vefa borcunu ödediklerini söyledi. Ailesinin eğitim yatırımlarına katkılarını aktaran Gümüşer şöyle konuştu: “1992 yılında kardeşlerim ile birlikte Reşit-Ayşe Gümüşer okul binası tamamlandı. Peşinden Mehmet Gümüşer ile Habibe Gümüşer okul binaları inşa edildi. Bu bizim vefa Kahramanmaraş'a vefa borcumuz. Biz bu memlekette para kazanıyor isek, kazancımızı da memleketimize harcamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdi sırada kendi Pınarbaşı Mahallesinde bulunan 13 derslikli okul binamızın yanına 12 derslikli Gümüşer okul binasını için çalışmalarımız başladı. Bundan sonraki yıllarda eğitim alanında yatırımlarımız sürecek."

    Konuşmaların ardından düzenlenen iki ayrı törenle Vali Mustafa Hakan Güvençer, iş adamları Hasan Gülkaynak ve Ökkeş Gümüşer ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt arasında okul protokolleri imzalandı.