Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın arasında yapılan protokol gereği eğitim kurumlarında yeterli sağlık alışkanlığının kazandırmak amaçlıyla yapılan çalışmalar neticesinde 'Beyaz Bayrak' almayı hak kazanan okullara sertifikaları verildi.

Kahramanmaraş'ta 56 okulun 'Beyaz Bayrak' almak için müracaat ettiği yarışında okullara giden Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerde kriterlere uygun bulunan 26 okul Beyaz Bayrak almayı hak kazandı.

İl Milli Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Turizm Otelcilik Uygulama otelinde düzenlenen törende. sağlıklı toplum ve eğitimli nesiller bu tür programlar sayesinde ortaya çıkacağını belirtti.

Beyaz bayrak uygulamasının sürecini anlatan Akkurt, şunları kaydetti:

"Beyaz Bayrak almak için okullara 11 başlık başlık altında 56 soruya cevap veren ve sorulardan 90 ve üzerini puan alanlar sertifikalarını almaya hak kazanıyorlar. Bizler sağlık yaşamı ve yaşam standartlarını hayatımızın olağan akışı içerisinde dahil etmemiz gereklidir. Sağlıklı yaşam hayat standardı haline getirmemiz gerekiyor. Bence, hijyenin hastalıklara karşı koruyucu önlemin alınması, hasta tedavi etmekten daha masrafsız olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten okullarımızda bu süreci artırarak devam etmesi gerekiyor." 

İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Abid Başarıcı ise okul sağlığı denildiğinde okulun çevresi dahil sağlığı olumsuz etkileyen her türlü etmenin kontrolü yapıldığını söyledi.

Sağlığın önemine vurgu yapan Başarıcı, "Öğretmen, öğrenci ve okul personelinin sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürebilmesi, okul sağlığının korunması bütün okulların bina ve sağlık şartlarının iyileştirilmesi, bulaşıcı ve salgın hastalıklardan korunma maksadıyla, öğretmene, öğrenciye, veliye ve topluma sağlık eğitiminin verilmesini için yapılan çalışmaların tümü kapsamaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 26 okula bayrakları ve sertifikaları verildi.