Okum ve yazma öğrenmek için İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kursa katılan Kaba, hem yöresel kıyafetiyle hem de başarısıyla kursiyerlerin ve öğreticilerin dikkatini çekiyor. 3 çocuğunu üniversiteli yaptıktan sonra okumaya karar veren Kaba, sertifika alacağı günü iple çekiyor.

Kaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerine gelen bir mektubu bile komşularına okuttuğunu, bunun için ilerlemiş yaşına rağmen okumaya karar verdiğini söyledi.

Çocuklarını okutan bir anne olarak kimsenin cahil kalmasını istemediğini vurgulayan Kaba, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar çocuklarla birlikte köyde yaşadık. 3 çocuğum var. Çocuklar evde olduğu için okur-yazar olmaya ihtiyaç duymadım. Onlarda üniversiteyi kazanıp gittler. Eşimle birlikte köyden ilçe merkezine geldik. Köyde, okur yazar olmaya ihtiyaç duymadık. Şehirde hayat çok zor. Okur yazar olmazsan aradığı adresi bulamıyorsun. Eve bir mektup bir yazı geldiğinde bakıp kalıyorduk. Komşulardan yardım istiyorduk. Sonunda bu kursa katılıp okuma yazma öğrenmeye karar verdim. Kimsenin cahil kalmasını istemiyorum."

Kaba, okumanın yaşının olamayacağını belirterek, kendilerine okuma yazma imkanını sunanlara teşekkür etti.

Elbistan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Yalçınöz ise birinci kademe okuma yazma kursuna her dönem ilgi olduğuna dikkat çekti.

Okuma yazma kursuna gelenlerin çoğunluğunu bayanların oluşturduğunu vurgulayan Yalçınöz, kursiyerlerin çocuklarını okuttuktan sonra kendilerine ancak zaman ayırarak okuma yazma öğrenmeye gelebildiklerini söylediklerini, yaşları ilerlese de öğrenmek için yoğun gayret ve çaba harcadıklarını söyledi.

Kursta, Kaba ile birlikte 10 kadın, okum yazma öğrenmek için eğitimleri kaçırmıyor.