Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "Bizim hedefimiz, insanlarımızın bütün dünyada geçerliliği olan bir diplomaya sahip olmasıdır" dedi.

Pakdil, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından Göksun'da yapılan toplam 125 derslikli 8 okul için İstiklal İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen temel atma töreninde, dünyanın her yerinde geçerli mesleki becerisi olan ve iş yapabilen insanlar yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

AK Parti olarak bu konuda şu anda kadar önemli mesafeler katettiklerini belirten Pakdil, şöyle konuştu:

“Bizim hedefimiz insanlarımızın bütün dünyada geçerliliği olan bir diplomaya insanlarımızın sahip olmasıdır. Hem sosyal bilimler alanında hem fen alanında hedefimiz insanlarımızı dünyanın her yerinde hizmet gören insanlar haline getirmektir. Bu gün artık insanların kendine uzayda yer aradığı duruma gelen dünya da bizlerin de meslek sahibi, ilim irfan sahibi, otorite sahibi insanları yetiştirmemiz gerekiyor. Bütün hedefimiz ve gayemiz budur ve bunun için çalışıyoruz. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz."

Pakdil, Türk milletinin ve Türk insanının hiç kimseden geri kalır bir tarafı olmadığını, insanların her türlü fırsat ve imkana kavuşacaklarını vurguladı.

Türk milletinin başarılı olacağı ve dünya milletleri içinde en öndeki yerini alacağı günlerin çok uzak olmadığını dile getiren Pakdil, şöyle devam etti:

"2013 ve 2071 vizyonumuzda açıkladığımız gibi bizim hedefimiz, dünyadaki bütün uluslararası işlerde birinci olmaktır. Birinci olmanın dışındaki hiçbir şey bizi tatmin etmez. Her türlü hizmet alanında, eğitim ve sağlık alanında, bayındırlık alanında Türk Milletini en ön safta görmek bizim birinci önceliğimizdir. Bütün gayretimizde bu yöndedir."

Pakdil, eğitimi birinci meseleleri olarak gördüklerini belirterek, eğitim yatırımlarından ve kız çocuklarının okullaştırılması yönündeki çalışmalarından bahsetti.

Göksun'un Kahramanmaraş'ta eğitim başarısında ilk sırada yer almasından dolayı ayrıca mutlu olduğunu belirten Pakdil, emeği geçenlere teşekkür etti.

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan da yeni okullarla Kahramanmaraş genelinde elde edilen başarıların artarak devam edeceğine inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından okulların temeli atıldı.

Pakdil, daha sonra beraberindeki heyetle Esenköy köyünde yapımına devam eden 8 derslikli ilkokul inşaatını gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.