Kahramanmaraş'ta kurum ve kuruluşların AB proje hazırlama ve uygulama alanlarında çalışan personel eğitilecek.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, AB projelerinin başarıyla uygulanması ve kente daha fazla AB fonunun girmesi açısından hibe programları sözleşme ve satın alma kurallarının bilinmesinin önemli olduğu belirtildi.

AB projelerinin uygulanmasında daha bilgili ve bilinçli davranılması için Kahramanmaraş Valiliği AB Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından "AB Hibe Programları sözleşme ve satın alma kuralları eğitimi" projesi hazırlandığı ifade edilen açıklamada, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına (DOĞAKA) sunulan projenin kabul edildiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Projeyle uzman desteğinde, kamu kurum ve kuruluşlarının, kaymakamlıklarının ve sivil toplum kuruluşlarının proje hazırlama ve uygulama alanlarında çalışan personelinden oluşan asgari 30 katılımcıya 3 gün süreyle toplamda 18 saat eğitim verilmesi planlanmaktadır. Alınacak eğitimler sayesinde AB projelerinin uygulanmasında daha bilgili ve bilinçli davranılacaktır. Bu sayede daha başarılı projeler uygulanacaktır. Bu projeler diğer projelere örnek teşkil edecektir."