Doğru dinî ve ahlâki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan, bilinçli bireylerle huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturmak, vatandaşlarımıza kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dinî danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak amacıyla açılan Aile ve dini rehberlik bürosu ve Kuran Kursu modern bir şekilde donatıldı.

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU AÇILIŞ FOTOĞRAFLARI



Aile ve dini rehberlik bürosu sorumlusu Vaize Elif Tiyek yaptığı açılış konuşmasında birçok soru ile karşılaştıklarını söyledi. Vaize Tiyek, Kur`an ve sünnet ışığında, ahlak eksenli bilgiyi temel alarak aile hakkında topluma doğru dinî bilgi sunmak, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne dinî açıdan katkı sağlamak, toplumun sosyal hizmet kapsamına giren kesimlerine dinin manevi desteğini ulaştırmayı kendine ilke edinen Onikişubat Müftülüğü olarak hizmetlerini sürdüreceklerini belirtti. Elif Tiyek, Türk toplumuna doğru bilgi, Milli ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısı için kendilerine düşen görevleri sonuna kadar yapacaklarını kaydetti.
Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir kısa bir selamlama konuşması yaparak katılımcılara teşekkür etti. Müftü Demir, Müftülük adına güzel bir hizmetin açılışını yapmanın onurunu yaşadıklarının altını çizdi.
Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher burada yaptığı konuşmada Ülkemizde yaşanan boşanma olaylarına değindi ve aile ve dini rehberlik bürolarının önemine vurgu yaptı. Müftü Gevher ciddi boşanma olaylarında kanuni çözüm yanında dini boyutunun da ele alınıp çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Gevher konuşmasını şöyle deva etti; “Birçok konuda müftülüklerimiz danışma görevi yapıyor. Ciddi anlamda hurafe yaygındır. Menfaate düşkün hurafeler yaygındır. Dini rehberlik aile bürolarımız, müftülük ve din görevlilerimizin çalışmalarıyla halkımızın istismar edilmesi önlenecektir. Biz bu şekilde çalışmayan bir camianın görevlerini tam yapmadığına inanıyoruz.”
Daha sonra Cami görevlileri Salih Tabak, Davut Sarıkaya’nın büyük özverisi ile tamamlanan Aile ve dini rehberlik bürosu ile Müftü İsmet Karaokur Kuran Kursunun kurdelası İl Müftüsü Muhammed Gevher, İlçe Müftüleri Abdullah Demir, İsmail Günay ve din eğitimi uzmanı Ayşe Mernuş Tepebaşı Vaize Elif Tiyek tarafından kesildi. Üzerinde aile ve dini rehberlik bürosu yazan pasta Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir tarafından kesildi.
Kuran Kursu hizmetlerinde başarılı çalışmalarından dolayı kurs hocası Şenay Gök’e İl Müftüsü Muhammed Gevher, Sümeyye Çelik’e Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay tarafından Diyanet senin plaketi verildi.
Açılışı yapılan aile ve dini rehberlik bürosu ile Müftü İsmet Karaokur Kuran Kursu misafirlerce gezildi, ikramda bulunuldu. Kuran Kursunda eğitim alan hanımlar duygularını dile getirdiler, ilgililere teşekkür ettiler.
Aile ve dini rehberlik bürosunda Vaize Elif Tiyek, Sariye Demir, Şenay Gök, Süreyya Koşar, Gül saygılı, Emine Çelik, Kamer Güzel, Kur’an Kursunda ise Şenay Gök, ile Sümeyye Çelik görev alacak. 
Programa; İl Müftüsü Muhammed Gevher, Müftü yardımcısı Davut Polat, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, DiyanetSen şube başkanı Ekrem Arslan, Din birsen ve Din Gönüllüleri ve görevlileri Dernek Başkanı Şevket Bozdoğan katıldı.
HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN