Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından, Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde gerçekleştirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB'ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi, Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurullarının etkinliklerinin ve valilik AB birimlerinin teknik ve idari kapasitelerini arttırmak suretiyle AB'ye üyelik sürecimiz konusunda ilde önder kuruluşlar haline gelmesine katkı sağlanması amacıyla “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” geliştirildi. 
 
VABPRO kapsamında Kahramanmaraş Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi olarak Kapasite Geliştirme Faaliyeti Teklif Çağrısı için Avrupa Birliği Bakanlığı'na 4 adet faaliyet teklifinde bulunuldu. Bunlar içerisinden “AB'nin Günlük Hayata Etkisi”, “Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Semineri” ve “Başarılı Proje Yönetimi Bileşenleri” başlıklı 3 faaliyet kabul edildi. 

Bu faaliyetlerden "Başarılı Proje Yönetimi Bileşenleri"  eğitimi hibe izleme uzmanı Jale Velibeyoğlu ve Merkezi Finans ve İhale Birimi Saygın Tozlu tarafından 24 - 25 Şubat 2014 tarihlerinde  Saffron Hotel'de düzenlendi. Faaliyette proje uygulama potansiyeli bulunan kişilere projelerde sıkça yapılan idari ve mali hatalar konusunda bilgiler verildi. 

Aynı proje kapsamında Kahramanmaraş Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından 04 Mart 2014 tarihinde “Avrupa Birliği Nedir ve AB'nin Günlük Hayata Etkileri” başlıklı seminer faaliyeti, 05 Mart 2014 tarihinde ise “Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Politikaları Faslı Müzakereleri Çerçevesinde Yeni Süre甝 başlıklı seminer faaliyeti düzenleneceği bildirildi. Bu faaliyet için kayıtlar http://abburo.kahramanmaras.gov.tr adresinden 28 Şubat 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.