Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay burada Çocuklarımızın camiyle, Kuran’la buluşmaları, dinlerini, imanlarını, peygamberlerini, ahlakı öğrenmeleri bizim en önemli hizmetlerimizden biridir diyerek çocuklara seslendi. Müftü Günay; “Sevgili yavrular, bu zamanlarınızı en güzel şekilde değerlendirmeye çalışın. Elbette tatil de hakkınız. Ama bu şekilde hem tatil hemde dinimizi öğrenmeniz sizin için büyük bir avantaj. Bu Ramazan gününde çocuklar ve gençler hep birlikteyiz. Buraya Kuran ve dini eğitim almak için gelen, camiyle buluşan çocuklarımızı, gençlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Çocuklar bizim en kıymetli değerlerimiz, geleceğimizdir. Geleceğimiz olan sizler imanı, inançlarınızı öğrenmeniz, Allah’ın kitabıyla tanışmalarınız sizleri daima yüceltecektir. Buralarda Kuran öğrenecek, Onun içindeki güzelliklerle tanışacaksınız. İleride büyük adamlar olacak, bizlerin yerlerini sizler dolduracaksınız. Görevlilerimizde Allah’ın kitabını en güzel şekilde sizlere öğretirken daha çok dikkat edeceklerdir.” Şeklinde konuştu.

Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Camiye Kuran öğrenmek için gelen kız ve erkek çocuklara kitap hediyesinde bulundu.

Cami İmam Hatibi Fatih Balbaba burada yaptığı konuşmada, Yaz Kuran kursuna başlamanın mutluluğunu yaşamakta olduklarını belirtti. Balbaba, çocukların iman aşkıyla, Kuran aşkıyla Camilerimizi cıvıl cıvıl doldurduklarını ve buradan aldıkları İslami eğitimle, Kura terbiyesiyle dinimize vatanımıza en güzel şekilde hizmet edeceklerini söyledi.

Kuran Kursu Öğreticisi Sait Duman da yaz Kuran kurslarının başlamasıyla ilgili duygularını dile getirdi, Yavrularımızın Kuran’ın lafzıyla hamil, manasıyla amil, hikmetiyle kâmil olmalarını dileyen güzel bir dua da bulundu.

3 kur halinde gerçekleştirilecek olan yaz Kur'an kursları 21 Ağustos’ta son bulacak. Eğitimler sabah saat 09.00 ile 12.00 arasında verilecek. Yaş sınırının kalkmasıyla birlikte camilerde 4-6 yaş arasında bulunan minikler için hem eğlence, hem de eğitim yuvası olacak. Çocuklar ise camide verilen eğitimlerden bir hayli memnun oldukları gözlendi. Çocuklar, Camilerde alınan eğitimle okulda kendileri için bir adım daha önde olduklarının altını çizdiler.

135 Erkek, 85 Kız çocuğunun eğitim gördüğü Doğukent camiinde İmam Hatip Fatih Balbaba önderliğinde, Sait Duman, Hüseyin Sarıkaya, Ubeydullah Kırlar, Âdem Celayir ile 4 Bayan Kurs öğreticisiyle toplam 9 öğretici eğitim veriyor.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN