Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen "Aile Eğitim Programı"nın kapsamında 7 ilden katılan eğitimciler seminerde bilgilendirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, Kahramanmaraş Öğretmenevinde düzenlenen  seminerde yaptığı konuşmada, seminerin amacının ailelerin kendi sorunlarını kendi içlerinde sağlıklı olarak çözme becerisini kazandırmak olduğunu söyledi.

"Eğitici Eğitimi" programının Kahramanmaraş'ta ilk kez düzenlediğini belirten Sertpolat, şunları kaydetti: "Bu egitim programında 5 ana konu bulunuyor. Eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık anlatılacağı 23 modül olacak. Burada diğer illerden gelen formatör eğitimcilerimiz, 5 gün günlük eğitim verecekler. Verilen eğitimi başanılya tamamlayanlar aile eğitimi bu programa katılan arkadaşlarımızla vereceğiz. Bu eğitim programı başarılıyla tamamlayan eğiticilerimiz, ailelerin kendi sorunlarını sağlıklı bir şekilde kendi içerilerinde çözebilme yeteneklerini geliştirmek için çaba harçayacaklar."

Seminere,  Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Karaman, Osmaniye, Şanlıurfa ve Kilis'ten 38 eğitici katılıyor.