Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetici görevlendirme yönetmeliği çerçevesinde yaptığı atamalara tepki gösteren eğitimciler, Özel İdare İş Merkezi önünde basın açıklaması yaparak sorunlarını dile getirdi.

Sendikaya üye grup adına basın açıklaması yapan Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Kürtül, eğitim yuvalarının Ak Parti hükümetinin eğitim büroları haline dönüştürüldüğüne dikkat çekti. Eğitim sisteminin hiçbir dönemde siyasetle bu kadar iç içe girmediğini vurgulayan Kürtül, "Hiçbir iktidar döneminde eğitim sistemi bu kadar siyasileşmemiş ve böylesine bir kadrolaşmaya sahne olmamıştır. Siyasal iktidarın elinde bir oyuncak haline gelen eğitim sistemi, AKP'ye oy ve seçmen devşirilecek bir mekanizmaya dönüştürülmüştür." dedi.

Yönetici değerlendirme sistemiyle okul idarecilerinin kıyıma uğradığını savunan Kürtül, "Tamamen yandaşlarını kayırma amacı taşıyan, değerlendirme kriterleri belli olmayan bir mülakat yöntemiyle yöneticiler kıyıma uğratılmıştır. İktidarın taşeronluğunu yapan Hükümet-Sen kendi kadrolarına yer açabilmek için bu kıyımda etkin rol almıştır. AKP'nin bu yandaş kadro merakı, yalnızca yöneticilerle sınırlı değil. Yeni torba yasayla yandaş öğretmen dönemi de başlamıştır. Aday öğretmenlerimiz ilk yıl performans değerlendirmesine tabi tutulacak ve sonrada şaibeli bir mülakattan sonra kadro güvencesi kazanabileceklerdir. Mülakatta aranan temel ölçütte ”˜yandaşlık' olacaktır." diye konuştu. 

"EĞİTİM SİSTEMİ 12 YILDA 12 KEZ DEĞİŞTİ"

Açıklamada eğitim sisteminin son 12 yılda 12 kez değişikliğe uğradığını da anımsatan Kürtül şunları kaydetti: "Milli Eğitim Bakanlığını elindeki ortaöğretime geçiş sistemi, son 12 yılda 12 değişiklikle tam bir kaosa dönüştürülmüştür. Öğrencilerimizi yetenek ve başarı düzeyine göre yönlendirebilen bir sisteme geçilememiş, aksine TEOG sınavlarıyla öğrencilerimiz bir kargaşanın içine sokulmuştur. Öğrencilerimizin, tercih etmediği halde kilometrelerce uzak ilçelerdeki liselere yerleştirerek okuma hakları gasp edilmiştir."