Osman Sadi Kazancı ve Şerife-Yaşar Gölcü Kur'an Kursları'ndaki hafızlık eğitimini tamamlayarak hafızlık tespit komisyonunun sınavında başarılı olan 19 kursiyer törenle tacını taktı. 

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki program, bölge birincisi Fatma Ceren tarafından okunan dualarla başladı. Daha sonra kursiyerler tarafından ilahiler okundu.

İl Müftüsü Muhammet Gevher, yaptığı konuşmada, Allah'a tutunmanın önemine dikkati çekti.

Allah'a tutunmanın önemli bir yol olduğunu anlatan Gevher, "Diğerleri devlet ve millet olarak maalesef alçalıyor. Kargaşaya ve fitneye düşüyorlar. Niçin? gerçek hakemi bulamadıkları için. Gerçek hakem Allah ve onun elçisidir. Hafız olan kızlarımız bununla yetinmemeliler. Daha önemli başarılara imza atmalarını bekliyorum" dedi.

 Şerife-Yaşar Gölcü Kur'an Kursu yöneticisi Gül Saygılı ise Kuran-ı Kerim okumayı öğrenmenin her Müslümanın en tatlı ve zevkli meşgalesi olduğunu belirtti.

Kursiyerlerin Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenerek hafız olduklarını ve bunu da taçlandırdıklarını dile getiren Saygılı, "Takılan bu taçlar sembolik olarak bir anlam taşımıyor. Zira hafız kardeşlerimiz rabbimizin katında çok kıymetli olan Kur'an-ı hatim ederek taçların en değerlisi olan Allah'ın hoşlutluğunu ve Allah'ın tacını takmışlardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan 19 kursiyere hafızlık taçları takılarak çeşitli hediyeler verildi.