Ankara'dan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya da katıldığı programla eğitim ve öğretim startı verildi.

Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim hizmetleri genel müdürlüğünce planlanan programa Kahramanmaraş genelinde görev yapan Kuran Kursu öğreticileri tam kadro katıldı.

Programın açılış Kuran tilavetini Şazibey Kur'an Kursu Müdürü Mehmet Gül okudu. Kahramanmaraş İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve eğitim Şube Müdürü İlyas Hannep, hem programın sunumunu hem de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla Kuran Kursu öğreticilerine gönderdiği mesajı okudu. 

Başkan Görmez mesajında öğreticileri Kur'an-ı öğrenme ve öğretme yolunda peygamberin mirascıları olarak gösterdi ve bu mirasa sahip çıkılmasını istedi. Görmez, ayrıca Kuran kursu öğreticiliğinin zorluğuna da değindi ve görevlilerin yüklendiği misyona tutarlı davranmaları belirterek yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenci ve öğreticiler için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, Kuran kursu öğreticilerinin verimliliğini artırmak, öğrencilere manevi rehber ve ahlaki örnek olmak için nelerin yapılması gerektiği yönünde bir sunum gerçekleştirdi. Kapukaya konuşmasında yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla öğreticilere başarı diledi. Kapukaya şöyle konuştu: “Sevgili Peygamberimiz hepimizin hafızalarında olan şu güzel sözlerini söylemişlerdir,  “Sizin en hayırlılarınız Kuran-ı Kerim'i öğrenenler ve öğretenlerinizdir”  Bizler böyle hayırlı bir işe talip olmuşuz. Cenab-ı Allah bu konuda bize muvaffakiyetler versin. Şüphesiz ki bu Kuran-ı Kerim'i öğretmek bizim için Allah'ın bir lutfüdür. Biz başka bir işle de meşgul olabilirdik. Zor işlerle de meşgul olabilirdik. Ama Cenab-ı hak bizleri bu güzel işi yapmak için seçmiştir. Bunun için kendisine ne kadar hamd etsek ne kadar şükür etsek azdır.”

Din İşleri yüksek Kurulu uzmanı Mehmet Kapukaya görevlilere en hayırlı ticareti yaptıklarını hatırlattı; “Şüphesiz ki biz en hayırlı ticareti yapıyoruz. Herkes ticaret yapıyor ama biz en hayırlı ticareti yapıyoruz ve en hayırlı kazancı kazanıyoruz. Buna Kuran-ı Kerim'in ayeti şahittir. Ayette, Cenab-ı Allah “Şüphesiz ki Allah'ın kitabını okuyanlar ve namazlarını dosdoğru kılanlar ve bizim kendilerine rızık olarak verdiğimizden yararlananlar bunlar asla bitmek tükenmek bilmeyen bir kazancı kazanırlar”şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevherde,2014-2015 eğitim ve öğretim yılı Kuran kursları uygulama esasları ve eylem planı değerlendirmesinde bulundu. Müftü Gevher şöyle konuştu: “Kuran kurslarında geçen bu dönemde de güzel başarılar elde ettik. Erkek hafızlarda Türiye üçüncülüğü ve ardından da kızlarımızda ilk defa Türkiye finaline kaldık. Bunlar küçümsenecek başarılar değildir.”Müftü Gevher; “Kuran insanları gençleştiriyor, güzelleştiriyor, moral veriyor. Stresin en büyük ilacı Kur'andır. Eğitimin yanında görev alanı içinde ev ziyaretleri, taziye ziyaretlerinde bulunun. Halkın içinde olduğumuz sürece kendinizi sevdirirseniz hiçbir şeye ihtiyacınız kalmaz. Başkanımızın mesajında da dediği gibi hedefimiz bu insanların Kadınıyla-erkeğiyle ilk emri oku olan, “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olurmu?” Kur'an-ı'nın son kelamını okutucu durumunda ki insanların hedefi nedir? İnsanların karanlığa, mezara düşmeden Rabbinin huzura Kurandan yabancı olarak gitmemesi değilmidir. Bu vebalden kaçmayalım, sevdirerek okutalım. Yeni eğitim döneminde hepinize üstün başarı diliyorum.”
Programın kapanışında Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı Mehmet Kapukaya'nın güzel okuduğu Kuran tilaveti dinleyenleri mest etti.

Programa, Din İşleri Yüksek kurulu uzmanı Mehmet Kapukaya, il Müftüsü Muhammet Gevher, 12  Şubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, İl Müftü Yardımcısı Davut Polat, Türkoğlu İlçe Müftüsü Abdussamed Pat, İl Müftülüğü Eğitim Şube Müdürü İlyas Hannep, 12 Şubat ilçe Müftülüğü Şube müdürü Mahmut Uzun ile İl genelinde görev yapan bayan Kuran Kursu öğreticileri katıldı.
Haber: Ahmet Güneçıkan