İl Müftüsü Muhammet Gevher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerdeki farklı uygulamalarla çocuklara din ve peygamber sevgisini aşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Camilerde ölçülü olmak üzere sportif faaliyetlerin de yapıldığını belirten Gevher, şunları kaydetti:

"Her camimiz ve Kur'an kursumuz, ramazan ayının son günlerine gelmemize rağmen tıklım tıklım dolu ve bu bizi mutlu ediyor. Vatandaşlarımız, çocuklarının camide güvenilir ellerde doğru dini bilgi almasına önem veriyor. Çünkü bu yavrularımız bizim geleceğimiz. Bu yavrularımız anne ve baba için ya cennetidir ya da cehemnemidir. Eğer çocuklarımızı iyi yetiştirisek anne babanın cenneti olacak ve ülkemizin cenneti olacak. Çünkü buralarda haramı helali, anne babaya itihati en güzel şekilde öğrenmeye çalışacaklar."

Şeyhadil Camisi'nde Kur'an ve dini eğitim yanında ney ile ilahi çalışmaları da yapıldığını ifade eden Gevher, etkinliklerde kesinlikle "şov yapmayı" amaçlamadıklarını söyledi. 

Müzezzin İbrahim Yagaz ise kursa devam eden çocukların vatandaşların gözünde "yaramaz" olmaktan çıkıp caminin bir parçası haline geldiğini dile getirdi.

Yaz kurslarında bilgiye ulaşmanın eğlenceli hale geldiğini anlatan Yagan, "Çocuklarımızı kursa daha bağlayıcı kılmak için öğleden sonraları ney eğitimi veriyoruz. Bunun yanında ilahiler de öğretiyoruz. Çocuklar camide yaramazlık yapan, camiden kovulan varlık olmaktan çıktı. Çocuklar artık caminin parçası olmuştur. Bizde bu yavrularımızın ibadetini eğlenceli ve zevkli hale getirmenin çabası içerisindeyiz" diye konuştu. 

Kurs öğrencilerinden Kevser Alıcı da hocalarının kendilerini sıkmadan eğitim verdiğini, Kuran öğrenirken aynı zamanda ney eğitimiyle ayrı bir heyecan yaşadıklarını, ilahiler söyleyerek de güzel vakit geçirdiklerini aktardı.