Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Projesinin tanıtım toplantısı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran başkanlığında Şube Müdürü Hasan Gül, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürü Selahattin Kılınçkıran, Meslek Lisesi Müdürleri, KSÜ Üniversitesi, E tipi Kapalı Cezaevi ve çeşitli dernek temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran yaptı ve amacının “Özel politika gerektiren gruplara, ilgi ve yetenekleri göz önüne alınarak meslek edindirmek, bu becerilerini üst seviyelere çıkararak mesleki yeterlilik kazandırmak, Mesleki Teknik Eğitim Kurumlarındaki insan kaynakları kapasitesini arttırmak” olduğuna dikkat çekti.

Bu konuşmadan sonra Kahramanmaraş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Arif Çokaklı sunu eşliğinde “Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi”nin tanıtımına geçti. Proje sahibi Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Proje Ortağı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olup proje süresi 1 yıldır. MESGEP İl Proje Ekibi: Mustafa ZİNCİRKIRAN MESGEP İl Proje Ekip Başkanı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü, Mustafa Tuncer OKUMUŞ MESGEP İl Koordinatör Okulu Müdürü Kahramanmaraş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Selahattin KILINÇKIRAN Üye Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü

 Projenin Paydaşları

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı(İŞKUR-SGK) ,Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye İstatistik Kurumu, İşverenler ve işveren sendikaları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Engelli Dernekleri

Projenin Hedefleri:

Proje kapsamındaki 35 ildeki özel politika gerektiren grupların mevcut durumu ile ilgili ihtiyaç analizi yapılması, Yapılan analiz doğrultusunda bölgesel olarak bu gruplara ulaşılarak ihtiyaç duydukları eğitimlerin verilmesi, Söz konusu mesleki teknik eğitim kurumlarındaki insan kaynakları kapasitelerinin arttırılması.”

 Çokaklı daha sonra İl Koordinatör Okulun Görevleri ve İl Proje ekibinin Görevleri konusunu da açıklayarak sunumunu tamamladı.

Kahramanmaraş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve MESGEP İl Koordinatör Okulu Müdürü Mustafa Tuncer OKUMUŞ konuşma yaparak şu bilgileri verdi:

“Projenin Hedefi:

Proje kapsamında belirlenen 35 ildeki özel politika gerektiren grupların mevcut durumu ile ilgili ihtiyaç analizi yapılması, yapılan analiz doğrultusunda bölgesel olarak bu gruplara ulaşılarak ihtiyaç duydukları eğitimlerin verilmesi ve söz konusu Mesleki Teknik Eğitim Kurumlarındaki insan kaynakları kapasitesinin arttırılması.

Projenin Hedef Kitlesi:

Ülkemizde işsizliğin en büyük etkeni olan mesleksiz bireylerin, özellikle ve öncelikle özel politika gerektiren (dezavantajlı) grupların mesleki beceri edinmeleri hedeflenmektedir.

1.Engeli dolayısıyla eğitime erişim sağlayamamış gruplar,
2.Güvenlik nedeniyle göç etmiş kişiler,
3.Şiddet mağduru kadınlar,
4.Eğitime erişim fırsatı bulamamış olan bireyler,
5.Muhtaç durumdaki dul ve yetimler,
6.Cezaevlerinden tahliye olmuş veya olmamış bir mesleki becerisi olmayan veya meslek değiştirmek isteyenler,
7.Bir meslek sahibi olmak isteyen ev hanımları

Kimler bu kurslardan faydalanabilir 

15 Yaş üzeri, öncelikle Özel Politika gerektiren bireyler (İşitme, görme, ortopedik ve zihinsel engelli bireyler. Şiddet mağduru ve şiddete görmüş evden ayrılmış kadınlar. İşsiz ve mesleksiz genç kızlar. Cezaevinde ya da cezaevinden tahliye olmuş bireyler. İşini ve mesleğini değiştirmek isteyen veya kendisini mesleğinde geliştirmek isteyen bireyleri kapsamaktadır” dedi ve toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılması şeklinde devam etti ve son buldu.
Başvuru Merkezleri:  Kahramanmaraş Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi
Web sitesi: http://mesgep.meb.gov.tr