Özdemir, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversitesinin düzenlediği, okul yönetimi ve liderlik eğitiminde meslektaşlarına okul idareciliğinin nasıl olması gerektiğini anlattı.

21. yüzyıla giren Türkiye'nin çok büyük bir tarihi geçmişe sahip olduğunu kaydeden Özdemir, bu tarihi mirasın verdiği sorumlulukla her alanda gelişim gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Dünyanın her yerinde insanların bizleri hala Osmanlı torunu olarak tanıyıp saygı gösterdiğini vurgulayan Özdemir, bu noktadan hareketle çağın yeniliklerinin yakından takip edilmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi. Özdemir şöyle konuştu:

"Eğer hakikaten bu küreselleşme denen şey olmasaydı değişim olmasaydı, değişimi durdurabilseydik, bizde okulumuzdan mezun olduğumuz gibi, ilk öğretmenliğe başladığımız gibi, ilk müdür olduğumuz gibi, ilk yönetici olduğumuz gibi kendimizi geliştirmemize gerek kalmazdı. Ama değişim o kadar hızlı ki, biz çocuğumuzun hediye ettiği cep telefonunu kullanamadığımız zaman önce çocuklarımıza sonra herkese maskara oluyoruz. E-maildir, bilgisayardır, internettir o kadar hızlı bir değişim var. Buna bir de dünyadaki değişimleri ekleyin. Onun için böyle Hababam Sınıfı'ndaki müdürlükler bitti arkadaşlar. Yani onu tatlı bir rüya olarak filmlerde seyredeceğiz ve güleceğiz. Mahmut hocanın haklı olduğu hep ortaya çıkıyor ama artık zaman çok değişti. Artık korku, ceza, tehdit etkili olmaktan çıktı, biz ancak çocukları sevgiyle, ilgiyle muhabbetle sınıfta tutabiliriz.

Demek ki bizim hakikaten hem sınıfımızda iyi bir lider olmamız hem de okulumuzda iyi bir lider olmamız gerekiyor." Gazikent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanefi Avcı ise Türkiye'nin 1980'den bu yana ihracata ve dışa açık bir ekonomi modeliyle büyümesini sürdürdüğünü söyledi. Artık dünyada mal ticaretinin yanında hizmet ticaretinin de geniş bir yelpazede varlığını sürdürdüğünü belirten Avcı, "Turizmden tutun son yıllarda buna sağlık ve eğitim de eklendi. Biz bu gerçeği de dikkate alarak yani üniversitelerle birlikte Türkiye'nin gelişme stratejisine dayandırdığı bu gerçeği dikkate alarak eğitim ihracatı hizmetini de ele almalıyız.

Yurt dışından Ortadoğu'dan, Suriye'den, Lübnan'dan, Ürdün'den Kuzey Irak'tan ve diğer ülkelerden öğrenci alarak bu alanda da insanımıza yeni kapılar açacak, yeni iş imkanları meydana getirecek ve bu sektörü harekete geçirmeyi ümit ediyoruz" diye konuştu. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, müdür yardımcıları ve okul idarecilerinin katıldığı seminer soru-cevap bölümüyle son buldu.