Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nce, okul servisi sürücülerine, trafikte uyulması gereken kurallara ilişkin seminer verildi.

Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda düzenlenen seminerde konuşan  Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrenci taşımacılığı yapan servis sürücülerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

Telli, 2013 yılında öğrenci servislerinin 4 yaralamalı, 4 maddi hasarlı toplam 8 kazaya karıştığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Alınan tedbirlerle bu sayıyı daha aşağıya çekmek için karşılıklı diyalog halinde olacağız. Buradaki amacımız öğrenci taşımacılığı yapan sürücülerimizin yaptıkları hataları gözden geçirmeleri ve bunları asgariye indirmeleridir." 

Sürücülerin en çok ihlal ettikleri sorunlardan birisinin fazla yolcu taşımak olduğunu anlatan Telli, katılımcılardan Karayolları trafik kanunu içerisinde bulunan kurallara uymalarını istedi.

Seminerine, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ahmet Kuybu, Şoförler odası ikinci başkanı Mehmet Demirel ve servis sürücüleri katıldı.