Türkiye'ye sığındıktan sonra Kahramanmaraş'taki çadır kente yerleştirilen Suriyeliler için çeşitli sosyal aktiviteler düzenleniyor. Yaklaşık 14 bin kişinin barındığı çadır kent, adeta kasabayı andırıyor. Hastaneden spor alanlarına, mescitten televizyon odalarına kadar her türlü sosyal alanların bulunduğu çadır kentte şimdi de kadınlara yönelik meslek kursu açıldı. Suzan ve Abdühakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursta ilk etapta Suriyeli 100 kadın eğitim görüyor. Kursa katılan Suriyeliler hem boş zamanlarını değerlendirmiş, hem de meslek sahibi oluyor. 
     Çadır kentten sorumlu Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kentte barınan Suriyelilerin yaşadıkları savaş ortamından uzaklaşmaları için bu tür faaliyetlerde bulunduklarını belirtti. Bunun yanında Suriyeli kadınların sosyal hayatına katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Akkoyun, ''Çadır kentte örgü ve giyim kursu açtık. Şu anda 100 öğrencimiz var ama kayıtlar hala devam ediyor'' diye konuştu. 
     Suriyeli kadınların ülkelerine döndüklerinde meslek sahibi olmalarını amaçladıklarını vurgulayan Akkoyun, şunları kaydetti: 
     ''Komşu ülkeden gelen misafirlerimizin çadır kentte kaldıkları süre içerisinde hayatlarını daha huzurlu, sıkıntısız ve mutlu bir şekilde sürdürmeleri için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ülkelerindeki savaşın stresini üzerlerinden atmaları ve meslek sahibi olmaları için kurs açtık. Zaten her türlü ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Çadır kentte şu anda 14 bin kişi barınıyor.'' 
     Usta öğretici Nergiz Dökülmez ise kursiyerlerin genelinde el beceresi bulunduğunu ve kısa sürede meslek sahibi olabileceklerini düşündüklerini ifade etti. 
     Suriyeli Hadliye Selam da meslek kursu açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, ''Burada öğrendiğimiz şeylerden çok memnun kalıyoruz. Ülkemize döndüğümüzde inşallah kolay bir şekilde iş bulacağız. Böylesi bir fırsatı verdiği için başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Kahramanmaraş Valiliğine ve çadır kent yetililerine teşekkür ediyoruz'' dedi. 
     Hirad Hatip ise makine ve örgü işini çok sevdiğini belirterek, kısa zamanda çok şey öğrendiklerini ve daha fazlasını da öğrenme gayreti içerisinde olacaklarını kaydetti.