2. Kalida Ödül Gecesi'nde Kalida Özel Ödülü'ne lâyık görülen İş Adamı Ali Galip Çalık, KALİDA'nın Kahramanmaraş'a bir okul yapacağını açıkladı.

Ödülü "Çalışmak isteyene fabrika, okumak isteye okul yapan çok değerli Kahramanmaraş sevdalısı" olarak takdim edilen Ali Galip Çalık, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada Kahramanmaraş'a hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.

Kahramanmaraş'a yaptığı okullarla adından söz ettiren ve geçtiğimiz yıl 1. Kalida Ödül Törenlerinde Eğitime Katkı Yapan kişi ödülünü alan Ali Galip Çalık, Kahramanmaraş'tan kazandıklarıyla Kahramanmaraş'a hizmet etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Çalık "2 sene önce emekli oldum ama ben Kahramanmaraş'a hizmet etmeye devam edeceğim. Çünkü ben Kahramanmaraş'ı çok seviyorum" dedi.

Çalık konuşmasının son kısmında ise bir sürprize imza attı ve "Bu arada KALİDA'da Kahramanmaraş'a bir okul yapacak. Okul yapmaya söz verdi. Doğru, değil mi?" dedi.

Katılımcıların alkışlarıyla karşılanan ve kısa bir şaşkınlığa neden olan bu açıklamanın ardından KALİDA Başkanı Osman Gemci'de gülümseyerek "Doğru efendim" dedi.

Bu arada gecenin sonunda bir süre sohbet eden Ali Galip Çalık, KALİDA Başkanı Osman Gemci, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İş Adamı Durmuş Karcıoğlu ve başyazarımız Ali Çam bir süre sohbet etti.

Alkan, İş Adamı Ali Galip Çalık ve Kalida Başkanı Osman Gemci'ye teşekkür ederken  "bu gecenin en mutlu kişisi benim. Eğitime yaptığınız bu güzel katkılar için teşekkür ediyorum" dedi.