Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA), üyelerine yönelik gerçekleştirdiği eğitimler kapsamında Uzman Psikolog Kazım Yurdakul, dernek binasındaki konferans salonunda  “ Telefonda İletişim ve Kurumsal İmaj” eğitimi verdi.

KALİDA üyesi firma çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği eğitimde,  Uzm. Psk. Kazım Yurdakul  katılımcılara “Telefonda İletişim ve Kurumsal İmaj”  konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. Eğitim kapsamında, ”˜Telefonda Karşılamada Kurumsal İmaj Oluşturma', ”˜Telefondaki Kızgın Kişilere Doğru Yaklaşım' gibi konular işlendi.
 
Yüzde 87'si Ses Tonuna  Bakıyor

Telefon ile iletişim kuran kişinin ne söylediğinden daha çok nasıl söylediğinin önemli olduğuna vurgu yapan Yurdakul, katılımcıların iş hayatında telefonla iletişim kurarken yaşadıkları sorunlar üzerinden  örneklerini verdi.  Yaşanan bu sorunların çözüm yollarını katılımcılara anlatan Yurdakul, telefonda iletişimde içerikten çok  şeklin önemli olduğunu ifade etti.  Telefonda iletişimde ses tonunun önemine de değinen Yurdakul, “ABD'de yapılan bir araştırmada, telefonla iletişimde insanların %87'si ses tonuna, sadece %13'ü kullanılan sözcüklere göre karşı taraf hakkında fikir sahibi oluyor. Bu da telefonda iletişim kurarken ses tonunun ne denli önemli olduğunu gösteriyor.  Telefonla iletişim kurarken asla unutmamız gereken bir noktada karşımızdaki kişi bizimle değil, bizim kurumumuz ile konuştuğudur. Bizim orada yapacağımız yanlış bir davranış bizim değil kurumumuzun imajını zedeler. Bu da tamir edilemeyecek sorunlar ortaya çıkarır” diye konuştu.

Yoğun beğeni toplayan eğitimden sonra katılımcılar, telefonda iletişim kurarken dikkat etmesi gereken noktaları çok iyi öğrendiklerini belirttiler. Program sonrasında katılımcılara “Katılım Belgesi”verildi.