INTEALE (Yetişkinler için Dil Eğitiminde Uluslararası  Değişim) başlıklı Avrupa Birliği projesinin Toila (Estonya)'da düzenlenen çalıştayına 5 farklı Avrupa ülkesinden eğitimciler ve yetişkin öğreniciler katıldı. Avrupa Komisyonu tarafından Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında desteklenen projenin İspanya, Yunanistan, Estonya, Türkiye ve İngiltere'den 5 ortak kuruluşu bulunuyor. Türkiye'den Kahramanmaraş Eğitim Öğretimi Araştırma Geliştirme ve Destekleme Derneği ”“ KAMADES'in yer aldığı proje, yabancı dilin iş piyasasında ihtiyaç duyulan becerilerden birisi olmasından hareketle, özellikle dezavantajlı sosyal gruplar ve yetişkinler için yabancı dil eğitiminin erişilebilirliğini, cazibesini ve kalitesini arttırmayı hedefliyor.

Bu hedeflere ulaşmak amacıyla 5 günlük proje toplantısı süresince 5 ortak kuruluşun öğretici ve öğrenicileri, kendi ülkelerinde uyguladıkları aktiviteleri, tecrübeleri ve sonuçları sunumlarla paylaşmak üzere bir araya geldiler. Ev sahibi kuruluş ARKTUR (Estonya)'un yetişkin öğrenicileri de yetişkin eğitimi alanında kullanılabilecek iyi uygulamalardan örnekler sundular. Katılımcılar daha sonra ev sahibi kuruluşun faaliyet ve çalışma ortamını gözlemleyerek, her kuruluşun kültür, yiyecekler, gelenekler vb ile kendi kültürel tanıtımını yaptığı uluslararası sergiye katıldılar.

İngiltere'nin Brighton and Hove kentinde düzenlenecek olan bir sonraki proje toplantısına kadar geçecek süre zarfında tüm ortaklar Estonya'daki toplantıda paylaşılan iyi uygulamaları yerel faaliyetlerinde kullanacaklar, elde edilen sonuçları ve çıktıları diğer ortaklar ile paylaşmak üzere hazırlayacaklar. Daha fazla bilgi için projenin web sitesi www.inteale.eu ziyaret edilebilir.