Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 7 ay süren KAMEK Aşçılık kursu eğitimini tamamlayan aşçılık kursiyerlerine Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde sertifika töreniyle sertifikalarını verdi.
18 kişinin sertifika aldığı programda açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Tuncer Okumuş: “Aşçı Yardımcılığı eğitimimizin birinci gruptan sonra ikinci grubu da yoğun bir eğitimin ardından inşallah bu gün tamamlanmış oluyor. Devamında ev yemekleri kursu açtık. Ev yemekleri kursumuza da Kahramanmaraş’ tan çok ciddi talepler oldu. Ev yemekleri kursumuz da şuan devam etmekle birlikte aşçı yardımcılığı kursunu da akabinde yeni dönemde tekrar açmayı düşünüyoruz. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları hocalarımıza ben teşekkür etmek istiyorum. Bize ciddi katkı sağlıyorlar ve destek veriyorlar. Onlarla iş birliği içerisinde yapıyoruz. Bizim önem verdiğimiz, gerçekten keyif aldığımız kurslardan bir tanesidir. KAMEK Mesleki Eğitim ağırlıklı bir müdürlüktür. Bundan sonra da İnşallah Mesleki Eğitim ağırlıklı olarak çalışmaya devam edecek. Meslek edindirmeye devam edeceğiz. Sanat kurslarımız var, Kültür kurslarımız var, Yazarlık Atölyemiz var. Birçok alanda ve birçok yerde, İlçelerde faaliyetlerimiz var. Bunların yanı sıra İnşallah Mesleki Edindirme Kurslarımız artarak devam edecek” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Tuncer Okumuş’ un konuşmasının ardından sertifika törenine geçildi. Sertifikaları kursiyerlere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Tuncer Okumuş, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Öğretmenleri Veysel Gültekin ve Tamer Kılıç verdi.

HABER FOTOĞRAFLARI
Sertifika töreninin ardından konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya “Kahramanmaraş kendine has yemek kültürü olan bir şehrimiz fakat global kültür her şeyi yok ettiği gibi yemek kültürünü de yok ediyor. Biz deKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak yöresel yemeklerimizin kaybolmaması adına Aşçı yardımcılığı Kursu açtık. Bu kursun neticesinde alacakları belgelerle kursiyerlerimize kendilerine ait iş yeri açma imkânı sunmuş olduk. Biz bu kurslarımızı Halk Eğitimle birlikte açıyoruz ve sertifikasyonda her yerde geçerli sertifika veriyoruz. Dolasıyla hem Kahramanmaraş kültürüne hizmet etmiş oluyoruz hem de Kahramanmaraş insanımızın yetkinliğini arttırarak onlara da yeni ufuklar açılmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Belki şuan verdiğimiz bir A4 kağıdı ama onun arkasında 7 ay’a yakın süren bir emeğin karşılığı var. Umarım sertifikayı alan arkadaşların işlerine yarar ve onu profesyonel bir şekilde kullanırlar” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya’ nın konuşmasının ardından sertifika töreni sona erdi.