Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları  tüm hızıyla devam ediyor.
 
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü’nce verilen kurslara 2015 ve 2016 yılları arasında 46 branşta 7 bin 147 kursiyere kurs verilmiş olacak. 2016 yılının Eylül ayı itibari ile başlayan kurslarına ise 25 branşta 1100 kursiyerin kaydı ile eğitimler başladı.
 
KAMEK bünyesinde verilecek olan kurslara 2016 yılı içerisinde 4 bin 600 kursiyer kayıt yaptırarak kurslara başladılar. KAMEK bünyesinde; Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve İl Özel İdare İş Merkezi olmak üzere iki ayrı yerde 1100 kursiyere kurs verilmeye başlandı.
 
İnsanlara meslek edindirmenin yanı sıra bir takım el becerileri kazandırmayı amaçlayan KAMEK bünyesinde; Aşçı Çıraklığı, Bilgisayar, Kuaförlük, Kuran-ı Kerim, Osmanlı Türkçesi, Özel Gün ve Nikah Şekeri Hazırlama, Minyatür, Stilistlik, Yazarlık Atölyesi, Ahşap Boyama, Bağlama, Ebru, Kanun, Keman, Klarnet, Ney, Resim Yağlı Boya, Ritim, Takı Tasarımı, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Oyunları, Türk Sanat Musikisi Korosu, Ud branşlarında olmak üzere eğitime başlamış bulunmaktadır.
 
Kurslar hafta içi ve hafta sonu olarak hem gündüz hem de akşam saatlerinde olduğundan saatlerde farklılık gösterebiliyor ama yedi gün boyunca devam ediyor.