Adana Valiliği, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Kamu Araştırma Vakfı işbirliğince kamu personeline yönelik kurumsal danışmanlık eğitim veriliyor.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonunda düzenlenen seminere, Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yavuz Ateş, kamu kurum ve kuruluşlarından 130 idareci, temsilci ve sorumlu katıldı. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yardımcısı ve Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanı Ahmet Beyoğlu, “Bu topraklarda yaşayan insanlar, kitaba ve ilme saygı duyarlar. Bu gün bu salonda zihnimizi yeniden yapılandırarak ulaşa bildiğimiz her insana kendi mumumuzun ışığından bir ışık vermek istiyoruz. Çünkü bu bizdeki aydınlanmayı azaltmayacak toplumun aydınlanmasına imkân verecektir. Bu üç günlük süre içerisinde sizlere, dolu dolu ihale süreçlerini anlatan ve liderlikle noktalanan bir süreçten geçireceğiz.” dedi.

Daha sonra Kamu İhale Kanunu ve uygulamaları konusunda sunum yapan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yavuz Ateş, satın alma ve ihale kavramı, ihale süreci ve uygulamaları, 5018 sayılı kanun ve uygulamalarıyla ilgili eğitim verileceğini aktardı. Ateş katılımcıların ayrıca, iç kontrol ve ön mali kontrol, bütçe, stratejik planlama ve performans yönetimi, halkla ilişkiler, motivasyon ve iletişim, Sayıştay denetim ve uygulamaları, kamuda memur disiplini ve ahlakı, yönetim becerilerinin geliştirilmesi ve liderlik ile ilgili konuları kamu kurum ve kuruluşlarına aktarmak amacıyla düzenlenen kurumsal danışmanlık gibi konularda bilgilendirileceğini vurguladı.