Kahramanmaraş Dershaneler Birliği Başkanı Muharrem ERANTEPLİ tarafından yapılan açıklamaya göre;

KAR-DER-BİR tarafından özveri ile hazırlanan sınav formatı tamamen 24 Martta yapılacak olan ÖSYM sınavı gibi olacaktır. KAR-DER-BİR ve Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan sınav 17 Mart 2013 Pazar günü saat 10.00'da yapılacaktır. Sütçü İmam yerleşkesi binalarında yapılacak olan sınava, taşıma için ücretsiz servis konacaktır. Öğrenciler sınav salonlarına güvenlik güçlerinin kontrolü dâhilinde girecektir. Öğrenciler ÖSYM'de hangi şartlar var ise ona göre sınava alınacaklardır. Öğrencilerin kalem, silgi, su v.b. ihtiyaçları masalarında hazır bulunacaktır. Öğrenciler cep telefonu ve sınav formatına aykırı teknik eşyalar bulundurması durumunda sınav salonuna giremeyecek, Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapılacak olan servisler; 17 Mart Pazar günü saat 07.30-08.30'da Necip Fazıl Kültür Sitesi ve Kahramanmaraş Belediyesi önünden kalkacaktır.

Sınavı organize eden KAR-DER-BİR üyesi dershaneler; Final, Eksen, Erdem, Fem, Çözüm, Zirve, Fen Bilimleri, Pi Analitik, Sınav, Kültür, Mesavip ve Bil Dershaneleridir.

Sınava son başvuru tarihi 15 Mart 2013 Cuma günüdür. Sınav ile ilgili sorunları olan öğrenciler ilgili dershanelerden bilgi alabileceklerdir.