22 Aralık Perşembe günü hangi illerde okullar tatil edildi. Çorum, Samsun, Amasya, Elazığ, Malatya, Sinop, Gaziantep, Kilis, Düzce, Ankara, Kayseri, Eskişehir, Hatay, Bilecik, Çanakkale, Erzurum, Mersin, Bartın, Karabük, Diyarbakır, Kastamonu, Kilis gibi illerde okullar tatil mi? Kar tatili olan illerin tam listesi haberimizde.

Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre yarın birçok ilde kar yağışı etkisini devam ettirecek. Geçtiğimiz haftalarda başlayan ve hala devam eden kar yağışının etkisi altında kalan illerde öğrenciler ve velilerin gözü kulağı bu akşamda Valiliklerde olacak. ''Yarın okullar tatil olacak mı'' sorusu şimdiden merak edilmeye başladı. 22 Aralık Perşembe günü tatil olan illeri son dakika Valilik açıklamaları geldikçe haberimizde bulabileceksiniz.

22 ARALIK PERŞEMBE OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara, Eskişehir ve Gaziantep başta olmak üzere birçok ilde kar yağışı devam ediyor. Meteoroloji'den gelen son dakika bilgilerine göre ise bazı illerde kar yağışı yarın da etkisini arttırarak devam edecek. Valilik tarafından açıklanan tatil haberleri geldikçe bu başlık altından öğrenme imkanına sahipsiniz.

22 ARALIK KAR TATİLİ OLAN İLLER HANGİLERİ?

KİLİS'TE OKULLAR TATİL

Valilik tarafından alınan kararla kent genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime, 22 Aralık Perşembe günü kar yağışı nedeniyle ara verildi.

KAHRAMANMARAŞ'TA EĞİTİME ARA

Kar kalınlığının 20 santimetreyi geçtiği Kahramanmaraş’ta hava trafiği karşılıklı durdurulurken, yarın tüm ilçelerde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

KONYA’DA EĞİTİME KAR ENGELİ 

KONYA’da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile 7 ilçede okulların yarın tatil edilmesi kararı alındı.

Konya’da dün gece başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Konya Valiliği tarafından, kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Meram, Selçuklu ve Karatay başta olmak üzere Akören, Çumra, Derbent, Ereğli, Hadim, Halkapınar ve Taşkent ilçelerinde eğitime yarın ara verilecek. Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanlarının da yarın idari izinli olacağı açıklandı. Tuzlukçu İlçesi’nde de taşımalı sistemle eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

GAZİANTEP'TE YARIN DA OKULLAR TATİL

Gaziantep'te devam eden kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime yarın da ara verilirken kamu görevlisi malul ve engelliler de tatil süresince izinli sayılacak.

MERSİN VE HATAY'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Mersin'in Gülnar ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda ve Hatay'ın bazı ilçelerinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime ara verildi.

Gülnar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kadim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde yağan kar nedeniyle ilçe merkez ve köylerinde okulların öğleden sonra tatil edildiğini belirterek "Şu an ilçe merkezi ve köylerinde yoğun kar yağışı var. Bu nedenle öğleden sonra okulları tatil ettik. Yarın da kar yağışı sürerse ona göre karar vereceğiz." dedi. 

- HATAY'DA 3 İLÇEDE TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ 

Hatay'da 3 ilçenin taşımalı eğitim kapsamındaki okullarında, kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmıyor. 

Alınan bilgiye göre, kar yağışının özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar göz önünde bulundurularak Belen, Hassa ve Samandağ ilçelerindeki dağlık kesimlerde taşımalı eğitim yapan tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi. 

Karaman'da yoğun kar yağışı beklenmesi nedeniyle, yarın okullarda eğitim öğretim yapılmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilde yoğun kar yağışı ve tipi beklenmesi nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, kent genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

Kilis'te kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar perşembe günü için de tatil edildi. Valilik tarafından alınan kararla kent genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime, 22 Aralık Perşembe günü kar yağışı nedeniyle ara verildi.

Adıyaman'ın Tut ilçesi merkezi ve bağlı tüm köylerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verilecek.