Türkiye'de pek çok ilde kar yağışının başlamasıyla birlikte kar tatili haberleri de gelmeye başladı. İlk kar tatili haberi Konya'dan geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçesi ile Beyşehir, Derebucak, Hüyük ve Seydişehir ilçelerinde eğitime 20 Aralık tarihi itibarıyla 1 gün süreyle ara verildi.

GÜNCELLEME (19 İLÇEDE KAR TATİLİ)

Kentte dün gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkili oldu. Kent merkezinde 10 santimetre bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 50 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışı nedeniyle Ahırlı, Altınekin, Akören, Bozkır, Beyşehir, Çeltik, Doğanhisar, Derbent, Derebucak, Hadim, Hüyük, Ilgın, Meram, Karatay, Selçuklu, Seydişehir, Sarayönü, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde yarın olmak üzere yüz yüze eğitime bir günlük ara verildi. Bu arada Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve karayolları ekipleri, kent genelinde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada uzaktan eğitimle ilgili herhangi bir hususa değinilmedi. Geçtiğimiz yıl bazı illerde kar tatili nedeniyle eğitime ara verildiği günlerde uzaktan eğitim yapılmıştı.

Öğretmenlerin ve velilerin hemen tamamına yakını kar tatillerinde eğitim uzaktan devam etmesi yönünde. 

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığının gün içinde bir açıklama yapması bekleniyor.