Bursa Karacabey İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Uyanık, Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Türkiye ikincisi oldu.

Anadolu İmam Hatip Liseler Arası Genç Sadâ Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasının Türkiye finali Gaziantep Şehitkamil kültür ve kongre merkezinde yapıldı.
Yarışmanın Türkiye finaline bölge birincisi olarak katılan Bursa Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yanı sıra, bölgelerinden birinci olarak gelen dokuz imam hatip lisesi katıldı.

Anadolu İmam Hatip Liseler Arası Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması Türkiye finalinde Karacabey Anadolu İmam Hatip öğrencisi İsmail Uyanık 93.1 puanla 2. olurken, 94,6 puanla Kastamonu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinden Emre Kısa birinciliği elde etti.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. Nazif Yılmaz tarafından verildi. Yarışmanın finalistlerine ayrıca Cumhuriyet Altını, küçük altın ve bilgisayar hediye edildi.

Başarısından dolayı İsmail Uyanık'ı tebrik eden Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, "Öğrencimiz bölge birincisi olarak bizleri zaten gururlandırmıştı, ülke finalinde de Türkiye İkincisi olarak okulumuz, Karacabey ve Bursa’mızı gururlandırdı. Bu başarıların artarak devam etmesini diliyorum." dedi.