Adana Diş Hekimleri Odası ile Karataş Belediyesi'nin ortak yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçedeki 7 okulda yaklaşık 3 bin öğrenciye diş fırçalama yöntemleri anlatıldı. Ayrıca her öğrenciye diş fırçası ve macunu hediye edildi.

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, ağız ve diş sağlığı konusunda gereken hizmeti alamadığı için projeyi Karataş’tan başlattıklarını söyledi. Karataş’ta özelde çalışan diş hekimi daha bulunmadığını aktaran Güler, "Kamuda da dönüşümlü (geçici) hizmetler verilmeye çalışılıyor. Karataş’taki insanlar ağız diş tedavisi için Adana’ya gelmek zorunda kalıyor. Karataş’ta diş hekimi olmadığı için çocukların ağız diş sağlığı tamamen geri kalıyor. Biz diş hekimleri odası olarak elimizden geldiğince diş hekimliği hizmetlerinin yürümediği bölgelerde bu sosyal sorumluluk projelerini yapmak istiyoruz. Bu sebeple Karataş ilçemize öncelik verdik. Çocuklarımıza dişleri sağlıklı kalırsa ne olur? Çürürse ne olur? Ve diş fırçalama yöntemlerini anlatarak, bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Sorumluluk duyduğumuz projelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ise öğrencilerin ağız diş sağlığı konusunda bilgi sahibi olmaları için Diş Hekimleri Odası ile ortak bir çalışma yaptıklarını söyledi. İlçede ilk kez böyle bir çalışma yapıldığını aktaran Boğaçhan, "Bugün yaklaşık 3 bin öğrencimize ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verildi." şeklinde konuştu.