Adana’nın Karataş ilçesinde belediyenin düzenlediği programla mahalle muhtarlarına madde bağımlılığı ve öfke kontrolü eğitimi verildi.

Karataş Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Sağlık Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen muhtarlara yönelik madde bağımlılığını önleme ve öfke kontrolü eğitimi Psikolog Hatice Ertuğrul ve İhsan Sabri Titi tarafından verildi. Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal’ın da katıldığı ile program belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Mahalle muhtarlarının çoğunluğunun katılımı eğitimde, öfke kontrolü ile olumsuzluklar karşısında nasıl hareket edilmesi gerektiği anlatıldı. Karşılıklı görüşlerin bildirilmesi ile davranış yöntemleri üzerine de verilen eğitim ile öfke kontrolünün sağlanması ve bununla birlikte aile içi ve toplumsal şiddet eğiliminin önüne geçilmesi amaçladı. Öfke kontrolünün yanı sıra eğitimde madde bağımlılığı üzerine de bilgilendirmeler yapıldı. Madde bağımlılığının ülkemizde ciddi derecede artış göstermesi nedeni ile önüne geçilmesi için aile, çevre ve topluma düşen görevlerin yerine getirilmesi ve kişiyi teşvik edecek etkenlerin önlenerek çevresinden destek alması ile çözümlenebileceği anlatıldı.

Eğitimler sonunda bir konuşma yapan Başkan Ünal, gerek işsizlik gerekse çevresel etkileşimler ile ortaya çıkan sorunlar karşısında madde kullanımını bir çare olarak gören çocukların bilinçlenmesi konusunda toplumun her kesimine ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düştüğünü ifade etti.