Erzurum’un Karayazı ilçesinde 'Hayatına Renk Kat' projesi kapsamında Kur'an ve değerler eğitimi alan öğrenciler için yılsonu programı düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Çiçek, proje kapsamında spor, tiyatro, resim, müzik ve değerler eğitimi altında Kur'an-ı Kerim dersi temel dini bilgelerle öğrencilere ders dışı faaliyetlerinde dönüşümlü gruplar şeklinde sunumlar yapıldığını ifade etti. Çiçek, "Projemizin spor alalında ise başarılı sporcular yetiştirerek ülkemiz adına katkı sağlayacak başarılar için alt yapı oluşturmaya çalışılmış öğrencilerimizi olumsuz çevre şartlarından uzak tutarak onları spora yönlendiriyoruz." dedi. Müzik grubunda ise tasavvuf musiki eğitimi ve bağlama eğitimi verildiğinin altını çizen Çiçek, şunları söyledi: "Dini musiki eğitiminde öğrencilerimiz Karayazı İmam Hatip Lisesinde hazırlanan özel bir alanda Mevleviliğin temel prensipleri ve ilkeleri. Semazen eğitimi ve dini musiki eğitimi verilmiştir. Bu kapsamda Mevleviliğin edep ve ahlâk öğretisi öğretilerek öğrencilerde edep ve ahlâk kavramları aşılamaya çalışılmıştır. Aynı alanda semazen grubu oluşturulmuş burada vurmalı çalgılardan olan def ve semazen dönüş çalışmaları yapılmıştır. Anadolu Lisesi'nde açılan müzik odasında ise bu öğrencilerimize bağlama çalma dersleri verilmiştir. Dersler arasında değerler eğitimi ve temel dini bilgiler aktarılmıştır. Tiyatro ve dramayı harmanlayarak iç içe farklı roller verilerek öğrencilerimizin öz güvenlerini sağlamaya yönelik bireysel ve grup çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalarımız değerler eğitimiyle desteklenerek öğrencilerimiz ahlâki yönden de ihmal edilmemiştir."

Karayazı Kaymakamı Hasan Dönmez ise yaptığı konuşmada ilçedeki sosyal aktivitelerle çocukların gelişimlerine katkıda bulunacak projelere önem verdiklerini kaydetti.