Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla Türkiye’de bulunan 44 üniversitenin katıldığı 7. Kariyer Günlerinin açılışı yapıldı. Rabia Meydanı’nda açılışı gerçekleşen ve 3 gün sürecek olan Kariyer Günlerinin gözdesi Esenyurt Üniversitesi oldu.
Geleceklerine iyi bir üniversiteye giderek yön vermek isteyen öğrenciler, İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin açtığı standa akın etti. Stantta görev yapan ekip öğrencilere, hayatlarına nasıl yön verebileceklerini ve İstanbul Esenyurt Üniversitesinin öğrencilere sağladığı imkanları anlattı.
Öğrencilere bilgi veren İstanbul Esenyurt Üniversitesi MYO Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Öğretim Görevlisi Ali Ferdi Çağlayan, “İstanbul Esenyurt Üniversitesi 18 Haziran 2013 tarihinde Esenyurt Belediyesi destekli olarak açılmıştır. Şu an 3 yıllık bir üniversite olmamıza rağmen 3 bini aşkın öğrencimiz mevcut. Mühendislik ve Mimarlık Fakültemiz, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültemiz, bunun dışında Meslek Yüksekokulumuz, Sağlık Meslek Yüksekokulumuz ve yine aynı zamanda Sağlık Fakültemiz var. Bunun dışında yüksek lisans eğitimi olarak da Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğümüz okulumuzda öğrencileri bekliyor. Öğrencilerimiz yüksek lisans eğitimlerini de bizde tamamlayabiliyorlar. Şanlıurfa Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu kariyer günlerinde, öğrencilerimize bilgi vermek, geleceklerini şekillendirmek ve üniversitemizi tanıtmak amacıyla hizmet veriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım her gencin başarılı bir kariyer planlaması gerçekleşmiş olur” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfalı öğrenciler üç gün boyunca İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin standını ziyaret edip üniversite hakkında bilgi alabilecek.