Antalya'da yarın son ders zilinin çalmasıyla birlikte 430 bine yakın öğrenci karne alarak tatile girecek.

Antalya'da resmi ve özel olmak üzere bin 442 okul bulunuyor. 16 binin üzerinde dersliğe bu okullarda toplam 427 bin 854 öğrenci okuyor. Antalya'da 26 bin 579 öğretmen görev yapıyor. Yarın Antalya'daki okullarda son ders zili çalacak, öğrenciler karnelerini alacak ve 2014-2015 öğretim yılı sona erecek. Yarın karnesini Antalya'da ilkokullardan 32 bin, ortaokullardan 33 bin, liselerden ise 23 bin civarında öğrenci mezun olacak.

Okullar, öğretim yılının yeniden başlaycağı eylül ayına kadar kapalı olacak. Yaz tatili boyunca 200'ün üzerinde okulun bakım ve onarımı gerçekleştirilecek.

Eğitimde kötü bir yılın geride kaldığını ifade eden Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün karne notunu 'sıfır' olarak açıkladı. Öztürk, Milli Eğitim Müdülüğü'nün yasak olduğunu açıklamasına rağmen okul aile birliklerinin öğretmenler üzerinden 50 ile 100 lira arasında değişen miktarlarda karne parası topladığını da söyledi.

Türk Eğitim Sen Antalya 1 No'lu Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Seçme, iyi bir yıl geçirilmediğini, eğitimin 'yap-boz' tahtasına döndüğünü ifade etti. Seçme, “Bu eğitim sistemiyle çok da başarılı olunmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.” dedi.