Okul giriş çıkışlarında ve çevresinde son aylarda artış gösteren bonzai belası, uyuşturucu madde trafiği ve kavga olayları Karşıyaka Belediyesi'ni harekete geçirdi. İlk ve orta öğretim kurumlarındaki minik öğrencilerin huzur içinde okula gidebilmeleri ve kötülüklerden uzak kalabilmeleri için çalışma başlatan belediye, kentin üst mahallelerinde, ihtiyaç sahibi toplam 25 okula özel güvenlik görevlisi tahsis etti. Ocak ayı itibariyle göreve başlayan güvenlik görevlileri sayesinde okullardaki giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Tespit edilen olumsuzlukların emniyet güçlerine anında bildirilmesi ile birlikte okul çevrelerindeki suç oranlarında önemli bir azalma kaydedildi.

"KORKMADAN OKULA GELEBİLİYORUZ"

Yılbaşında başlayan ve eğitim öğretim sezonu boyunca devam edecek olan uygulamanın, önümüzdeki yıldan itibaren, ihtiyaç duyulması halinde ortaöğretim kurumlarında da başlatılacağı ve liselere de güvenlik görevlisi tahsis edilebileceği belirtildi. Belediyenin örnek çalışması sayesinde, hem aileler, hem öğrenciler hem de okul yönetimleri rahat bir nefes aldı. Aileler "Çocuklarımızı artık okula güvenle gönderiyoruz. Belediyemize teşekkür ediyoruz." derken, minik öğrenciler de "Çok güzel bir uygulama. Artık korkmadan okula gidiyoruz. Kendimizi korunmuş hissediyoruz. Bu projeyi çok sevdik." ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ"

Uygulamanın örnek alınması gerektiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Son dönemlerde, okullarımızda ve çevresinde güvenlik ile ilgili sorunlar artmaya başlamıştı. Velilerden gelen talepler doğrultusunda okullarımıza güvenlik görevlisi tahsis ettik. Çocuklarımız uyuşturucu tacirlerinin tuzağına düşmesin, kötülüklerden uzak dursun, ailelerin akılları da okulda kalmasın istiyoruz. Bu uygulama, sosyal belediyecilik örneğidir. Çocuklarımızın güvenliğini sağlamak en temel görevimizdir. Kararlılıkla bunu sağlamaya devam edeceğiz."