Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Tıp Fakültesi’yle ilgili çalışma yapabilmek için Hacettepe Üniversitesi’ni beklediklerini söyledi.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Üniversitesi olarak şuana kadar 97 milyon TL tutarında Kastamonu’ya yatırım yaptıklarını belirterek, “2016 yılı içerisinde Kastamonu Üniversitesi olarak tıp fakültesi için 6 milyon 750 bin lira, kampüs alt yapısı için 5 milyon lira, açık ve kapalı spor tesisleri için 3 milyon lira, etüt proje işleri için 500 bin lira, Yücebıyıklar Konağı’nın restorasyonu için 1 milyon 500 bin lira, derslik ve merkezi birimler için 2 milyon lira ve muhtelif işler için de 3 milyon 500 bin lira ödenek ayırdık” dedi.
“Tıp fakültesi için Hacettepe Üniversitesi’ni bekliyoruz”
Kastamonu Tıp Fakültesi projesinin toplam bedelinin 30 milyon lira olduğunu belirten Rektör Aydın, “Kastamonu Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi’nden alınarak Bakanlar Kurulu kararıyla 2015 yılının Temmuz ayında Kastamonu Üniversitesi’ne devredilmiştir. Kastamonu Üniversitesi olarak 2015 yılının Aralık ayında Fakülte Devir Komisyonu oluşturulmuş olup, oluşturulan komisyonun devir ile ilgili çalışmaları sürüyor” diye konuştu.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bulunan kadroların Kastamonu Üniversitesi’ne aktarıldığını hatırlatan Rektör Aydın, “Öğretim üyelerinin bir kısmı istifa etti. Tamamen öğretim üyeliğinden ayrıldı. Bir kısmı da Hacettepe’ye dönmek için mahkemeye verdiler, önce lehlerine karar çıktı, sonra aleyhlerine karar çıktı. Yatırımlarla ilgili olarak tıp fakültesinin inşaat alanının Hacettepe Üniversitesi’nden devralmak üzere biz bir tespit komisyonu kurduk. Hacettepe Üniversitesi’ne sizde aynısını yapın, tespit komisyonu kurun dedik. Bir de müteahhitlerle olan problemlerinizi çözün diye yazı gönderdik. Çünkü müteahhitlerle davalık oldukları dosyalar bulunuyor. Bu meseleler mahkemelerde görüldüğü için hangi durumdalar bilmiyoruz. Tespit komisyonunu da biz kuramıyoruz dediler ve ihale yaptılar. İhalenin ne olduğunu bilmiyoruz. Muhtemelen bir yüklenici firma işi almıştır. Ama şuana kadar hukuki problemlerini kendi içlerinde müteahhitlerle çözemedikleri için, bir kargaşa yaşadıkları için bize bir şey bildiremediler daha. Biz, bugün sabah yine arkadaşlarımıza söyledik. Artık ne olursa olsun bir yolunu bulup bize devrini versinler dedik. Sağlık Bakanlığı’nın kararıyla 750 bin nüfusun altında olan yerlerde üniversite, eğitim ve araştırma hastanesi olarak değiştirilip afiliasyona gidildi. Bizim de hastanemiz tamamlandıktan sonra artık bir problem kalmayacak. Önemli olan şuanda bizim öbür binaları bitirmemiz olacak. Şuanda Hacettepe Üniversitesi’nin handikapları aşmasını bekliyoruz. Bu konuda sıkıştırıyoruz” ifadelerini kulandı.