Aktif Eğitimciler Sendikası Yozgat İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, 2014-2015 eğitim öğretim döneminin 12 Haziran Cuma günü karne dağıtımı ile sona ereceğini belirterek, ailelerden bu dönemde çocuklarını başka çocuklarla kıyaslamamasını istedi.

İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan yaptığı açıklamada, velilerin karneyi başarının tek göstergesi olarak değerlendirmemesi gerektiğini belirterek, çocukların ülkenin en değerli varlıkları olduğunu söyledi. Kayaaslan, "Karne, çocukların okul başarısını gösteren bir veridir. Ama sadece çocukları karneleri ile değerlendirmemek gerekir. Sonuç itibariyle öğrencilerimiz bir yıl boyunca yoğun bir tempoda çalıştılar ve bunun sonucunda emeklerinin karşılığını bazıları aldı, bazıları alamadı. Kırık notu olan öğrencileri değerlendirirken tabii ki bunu sadece çocuklar için verilmiş bir karne olarak görmemek lazım. Burada aileler de kendilerine bir pay çıkarması gerekir. Acaba biz nerede eksik yaptık. Çocuğumuzla ilgilenemedik mi, diye düşünmeleri gerekir." dedi.

Karnesi zayıf olan çocukların, kesinlikle başka çocuklarla kıyaslanmaması gerektiğini vurgulayan Kayaaslan, "Çocuğumuzu başka çocuklarla kıyaslama içine girdiğimiz takdirde, çocuk sevilmediği hissine kapılabilir. Karnesindeki kötü notların düzeltilmesi için motive etmek ve sevgi içerisinde yaklaşılmalıdır. Karne sonucu kötü olan çocuklarımızın motivasyonu kırılmadan, kırık notlarını düzeltmesi için planlı ve programlı çalışarak başarılı olabileceğini anlatmalıyız." diye konuştu.

Tatilde çocuklarla daha fazla zaman geçirilmesi gerektiğini söyleyen Kayaaslan, "Ailelerimiz, uzun bir maratonun ardından tatil döneminde mümkün olduğu kadar çocuklarla daha fazla vakit geçirmeli. Beraber geçirilen ortak zaman çocuğumuzda kendisine verilen değerinde önemini ortaya çıkaracaktır. Bu sebeple tatil dönemini çocuklarımızla en iyi şekilde geçirmeliyiz." ifadelerini kullandı.