Samsun’un Çarşamba ilçesinde 30 yıldır aynı okulda çalışan beden eğitimi öğretmeni Atilla Turan’a Kaymakam Caner Yıldız tarafından başarı belgesi verildi.

Babasının da Cumhuriyet'in ilk öğretmenlerinden olduğu öğrenilen rahmetli öğretmen Günaydın Turan’ın oğlu Çarşambalı Beden Eğitimi Öğretmeni Atilla Turan 1980 yılında meslek hayatına başlamış. 1985 yılında Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Atatürk Ortaokulu'na tayini çıkan Atilla Turan 30 yıl aralıksız bu okulda çalışmış. Samsun’da aynı okulda 30 yıl süreyle çalışan tek öğretmen olan Atilla Turan Türkiye’de de bu rekoru elinde tutan sayılı insanlardan. Turan, bu yıl ise aynı ilçede Mustafa Kemal Ortaokulu'na tayini çıktı.

KAYMAKAM ÖDÜLLENDİRDİ

30 yıllık öğretmeni ödüllendiren Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Turan’a başarı belgesi verdi. Özverilerinden dolayı Turan’ı kutlayan Yıldız, emektar öğretmene meslek hayatında başarılar diledi. Kaymakamdan başarı belgesini alan Atilla Turan, "İlçemiz Kaymakamı sayın Caner Yıldız beye, aynı okulda aralıksız otuz yılın çalışma karşılığı olarak bana verdiği, anlamlı ve çok manalı bu başarı belgesi için şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

ÖĞRENCİSİNDEN PLAKET ALDI

Beden Eğitimi Öğretmeni Atilla Turan çalıştığı okulu Atatürk Ortaokulu Müdürü eski Öğrencisi Nuh Şengül’den de adına düzenlenen yemekte plaket aldı. Burada konuşan Turan, "Çarşamba Atatürk ortaokulunda son iki yıldır müdürlüğümü yapan eski öğrencilerimden biri olan Nuh Şengül Bey'e görev yaptığımız süre içerisinde şahsıma göstermiş olduğu görev anlayışına teşekkür ediyorum. Bizler için düzenlediği veda yemeğinde müdür olarak bir öğrencisinin elinden aldığım plaket ayrı bir anlam taşımaktadır. Çarşamba Atatürk Ortaokuluna 1985 yılında geldim, 2015 yılına kadar aralıksız 30 yıl çalıştım. Rotasyona tabi olduğum için kendi isteğimle tayin isteyerek Çarşamba Mustafa Kemal Ortaokulu'na gittim. Bu 30 içinde 7 tane müdürle çalıştım. Bu müdürlerimin içeresinde zamanında öğrencilerim olanlarda vardı.” diyerek mesai arkadaşlarına teşekkür etti.