2014-2015 Eğitim Öğretim Yılının 1’inci dönemi sona erdi. Bafra’da çocuklar karne heyecanını öğretmenleri, aileleri ile birlikte yaşadı. Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve daire müdürleri ilçedeki öğretmen, öğrenci ve veliler için farklı bir anlam ve heyecan taşıyan bu günde onları yalnız bırakmadı.

İlçe protokolü Bafra Merkez İlkokulunda düzenlenen yarı yıl karne törenine katıldı. Törende yarıyılda başarı sergileyen dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Merkez İlkokulu Müdürü Bilal Temel eğitim-öğretimde yaptıkları çalışma ve projelerden söz etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katioğlu Bafra’daki eğitim çalışmaları hakkında bilgi sundu. Belediye Başkanı Zihni Şahin de, “Başarıya ulaşmak için sorumluluk duymalı, planlı ve programlı olmaya dikkat etmeli, ulaşılabilir hedefler belirlemeli ve çalışmalarınızı kararlılıkla sürdürmelisiniz.’’ dedi.
Kaymakam Halis Arslan ise, ’’Çocuklarımızın karne notları onların yalnızca eğitimdeki başarısını göstermiyor, genel olarak herkesin bu konudaki çabasının da karşılığını ifade ediyor. Onlara sabır ve sevgiyle yaklaşmalı, öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimizle işbirliği içinde çocuklarımızı geleceğe hazırlamalıyız. Çocuklarımıza destek olup, güvenmeli onları cesaretlendirmeli, eksikliklerini tamamlamaları için gereken katkıyı hep beraber sağlamalı ve başarılarını da ödüllendirmeliyiz. Hiçbir karne çocuklarımız kadar değerli değildir, bunu unutmayalım. Şüphesiz ki, çocuk yetiştirmek dünyanın en zor işidir. Bu yolda siz çalışma arkadaşlarımıza, yönetici ve öğretmenlerimize güvenimiz tamdır. İlçemizin eğitimde yakalamış olduğu başarıyı korumak ve daha ileriye taşımak hedefimiz olmalı. Yarınımız bugünümüzden daha iyi olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz. Öğrenci ve öğretmenlerimizin yarıyıl tatilini en iyi şekilde, verimli geçmesini dilerim” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra ise dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.