2014-2015 eğitim öğretim yılı ilk yarısını karne töreniyle tamamlandı. Erzurum il genelinde 180 bin öğrenci karne aldı. Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, öğrencilerin kayak yaparak ve kitap okuyarak tatillerini değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Erzurum il genelindeki bin okulda 180 bin öğrenci karne aldı. Yakutiye İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek'in katılımıyla merkez Ömer Nasuhi Bilmen İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Kaymakam Katırcı, öğrencilere karnelerini dağıtıp, kitap hediye etti. Okuldaki engelli öğrenciler ile özel ilgilenen Kaymakam, engellilere yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade etti.

Ebeveynlere çocuklarının karne notuna göre değerlendirmemelerini isteyen Kaymakam Katırcı, "Karne notu her şey değildir. Çocukların varsa karnelerinde kırık not onu düzeltmek için el birliği yapılmalı. Öğrencilerimizin sömestre tatilini kayak yaparak, kitap okuyarak değerlendirmelerini istiyorum. Erzurum kar ve kış sporları için Türkiye'nin önemli merkezlerinden birisi ebeveynler çocuklarını kayak kurslarına göndersin." diye konuştu.

Öte yandan Aziziye Kaymakamı Zafer Öz'de Ocak köyünde karne dağıttı. Köy okuluna çalışma masası hediye etti.
Kaymakam Öz, “İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin daha rahat ve verimli ders çalışabilmeleri adına yürüttüğümüz “Sağlıklı Ders Çalışma Ortamı” projesi kapsamında 700 adet ders çalışma masası ve sandalyesi ilçemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye ettik. Bu sayede öğrenci kardeşlerimizin evinde kendilerine özel masa ve sandalyeleri olacak, çalışarak daha başarılı ve üretken olacaklar” dedi.

Sömestre tatili 9 Şubat pazartesini günü sabahı ders zili ile sona erecek.