Kayseri’de yaklaşık 107 bin öğrenciye okullarda haftanın 3 günü süt dağıtılacak. İl genelinde 6 bin 25 velinin, çeşitli sebeplerle öğrencisinin okulda dağıtılacak sütten almasına izin vermediği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın organizesinde “Okul Sütü Programı“ bugün başladı. Bu kapsamda Kayseri Mehmet Yazar İlköğretim Okulu’nda süt dağıtım töreni düzenlendi. Vali Yardımcı Mustafa Masatlı’nın da katıldığı törende sınıflar gezilerek her çocuğu 200 mililitre kutularda süt dağıtıldı. İl genelinde anaokulu ve ilköğretim okullarında toplam 107 bin öğrenciye pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt dağıtılacağı belirtildi. Alerji ve değişik sebeplerle 6 bin 25 öğrenciye ise velisinin onayı olmadığı için süt verilmeyeceği kaydedildi. İnsan sağlığı açısından süt içmenin çok önemli olduğunu belirten Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, sağlıkçıların bebeklikten itibaren çocukların süt içmesini tavsiye ettiğini vurguladı. “Her çocuğun dengeli şekilde beslenmesi bizim için çok önemli” diyen Masatlı, “Dengeli beslenen çocuklar karşılaşacakları hastalıklara karşı dirençli oluyorlar ve hastalıklardan korunuyorlar.” dedi.
İl genelinde 524 okulda süt dağıtımına başladıklarını söyleyen Masatlı, bu eğitim öğretim sonuna kadar 5 bin 181 kilo süt dağıtılacağını kaydetti. Sütlerin her tür testten geçtiğini ifade eden Masatlı, “Umut ediyoruz ki bu proje amacına ulaşır. Ailelerin de bu yönde destek olmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Süt dağıtılmasının bakanlığın önemli projelerinden olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da, “Bu projeyle çocuklarımız sütün önemini kavrayacaklar. Dengeli beslenerek de başarılı olacaklardır.” dedi.