Kayseri'de, yaklaşık 284 bin öğrenci karnelerini alarak 2014-2015 eğitim-öğretim yılını tamamladı.

15 Eylül Pazartesi günü başlayan 2014-2015 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle TOKİ Şehit Levent Çetinkaya İlkokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ile Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Vekili Avcı, Kayseri'de eğitim gören yaklaşık 284 bin öğrencinin 2014-2015 eğitim -öğretim dönemini başarılı bir şekilde tamamladığını belirterek, öğretmenlere, eğitim-öğretime katkıda bulunan velilere, okul aile birliklerine ve ve eğitim camiasına teşekkür etti. Bir önceki eğitim öğretim yılına göre daha başarılı bir eğitim öğretim yılının tamamlandığını belirten Vali Vekili Avcı, "Kayseri eğitim ve öğretimde Türkiye ortalamasının üstünde iyi bir yerde bulunmaktadır. Bu sene daha önceki seneye oranla daha başarılı bir yıl geçirdik. Bununla beraber bu başarıyı daha ileriye taşımak ve 2015-2016 eğitim öğretim yılında da bu senenin üzerine koyarak daha başarılı bir sene geçirmek için çalışmalar gerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz, gerekse de ilgili kamu kurumlarımız tarafından gerçekleştirilecektir." dedi.

Öğrenci velilerine de seslenerek her zaman velisi oldukları öğrenciye destek olmaları gerektiğini kaydeden Vali Vekili Avcı, "Çocuklarımız bir yıl boyunca gayret ederek, önemli çalışmalar gerçekleştirdiler. Ama zayıf notu alan çocuklarımız da muhakkak olacaktır. Karnedeki notları düşük ya da zayıf öğrencilerimizin bu başarısızlıklarını tespit ederek, onları kırmadan bu sorunların çözümlerini bulmak gerekir. Anne ve babalar da çocuklarına bu yönde desteklerini sürdürmelidir." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da 284 bin öğrenci, 16 bin 862 öğretmen ve 4 bin Milli Eğitim çalışanı ile 2014-2015 eğitim öğretim yılını başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirtti. Çandıroğlu, fiziki yatırımlar olarak son 2 sene içerisinde 150 yeni okulun temelinin atıldığını ve hayırseverlerin ciddi yatırımları olduğunu vurgulayarak, eğitim öğretime katkıda bulunan ve Kayseri’de Türkiye ortalamasının üstünde bir başarının yakalanmasında katkısı olan başta öğretmenler olmak üzere herkese teşekkür etti. Törenin sonunda Vali Vekili Avcı, 1G ve 4A sınıfında eğitim gören öğrencilerin karnelerini dağıtarak, çeşitli hediyeler verdi.

Kayseri’de bir başka karne töreni de Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde yaşandı. Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, burada düzenlenen törene katılarak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ile birlikte öğrencilere karnelerini verdi.

2014-2015 eğitim-öğretim dönemi sonunda Kayseri'de yaklaşık 284 bin öğrenci ve 16 bin 900 öğretmen yaz tatiline girdi.