Kazan Kaymakamlığı tarafından Kazan Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda 5 Nisan 2016 saat 14.00’de gerçekleştirilen ‘’Hoca Ahmed Yesevi’’ konferansına konuşmacı olarak Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız katıldı.
Kazan Kaymakamı Murat Duru ile eşi Elif Duru’nun ev sahipliğinde yapılan konferansa İlçe Emniyet Müdürü Murat Sansar, Kazan İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Bozdoğan, Milli Eğitim Müdür Vekili Adil Öztürk, Birim Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Murat Duru, UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi yılı münasebetiyle medeniyetimize ışık tutan Hoca AhmedYesevi’yi bugün burada anmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Orta Asya’dan Balkanlara, oradan Anadolu’ya kadar binlerce öğrenci yetiştiren Hoca AhmedYesevi’nin öğretilerinin son dönemlerde daha da kıymetli hale geldiğine değinen Murat Duru, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız’a konferansa katıldıkları için teşekkür etti.
’Hoca Ahmed Yesevi’’ konferansına konuşmacı olarak katılan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasında, Hoca AhmedYesevi’yi ve eserlerini anlatarak, Hoca AhmedYesevi’nin Anadolu’da milliyetimizi ve Müslümanlığımız muhafaza etmemizde büyük katkı sağladığını belirtti. Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkistan’da bulunan Hoca Ahmed Yesevi Türbesinin yapılışını ve tarihsel süreci ile Ahmet Yesevi Üniversitesi hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Konferansın sonunda Kazan Kaymakamı Murat Duru’ya bir plaket takdim eden Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Elif Duru’ya da Başkanlık Yayınlarından ‘Divan-ı Hikmet’ kitabını hediye etti.Kaymakam Murat Duru da konferansa katılımlarından dolayı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür etti ve hediye takdim etti.