İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde 2015-16 akademik yılında mezun olan öğrenciler büyük bir törenle diplomalarını aldı.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde 2015-16 akademik yılında mezun olan yaklaşık 550 öğrenci için diploma töreni düzenlendi. Mahmutbey Stadı’ndaki törene Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, akademik kadro, öğrenciler ve veliler katıldı.
Tören esnasında yoğun duygular yaşadığını belirten İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, "Üniversitemizde ilk defa 5 yılını tamamlayan öğrencilerle birlikte gerçek anlamda mezun veriyoruz. Bundan önceki sene hazırlık okumayan arkadaşlarımızı mezun etmiştik. Üniversite olarak tam anlamıyla geliştiğini görüyoruz. Bu bizim için çok önemli ve çok heyecanlıyız. Üniversitemiz bilim öğretmenin yanında insanların toplum içinde sinerji ve bilim oluşturabilmesini sağlıyor. Öğrencilerimize birlikte yaşayabilme kültürünü vicdanen, ruhen, duygu ve akıl ile birlikte nasıl kullanacaklarını öğrettiğimize inanıyoruz. İnşallah bugün 550 gencimizi de bu şekilde eğitilmiş olarak hayata uğurlayacağız" diye konuştu.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, törenin coşku içinde geçtiğini belirterek, "2015-16 akademik yılı mezuniyet törenindeyiz. Çok coşkulu bir şekilde velilerimiz, öğrencilerimiz, akademik kadromuz stadımızı doldurmuş durumdalar. Bu sene 550 öğrencimizi mezun edeceğiz. Önümüzdeki yıl için de İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi olarak yeni kontenjanlarla birlikte Türkiye’nin en saygın okulu olma yolunda hızlı ve kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
ÜNİVERSİTE BİRİNCİSİ OLMANIN MUTLULUĞU
Üniversite birincisi olan İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Muhammet Yöndem bu durumun gurur verici olduğunu vurgulayarak, "5 senelik emeğimizin karşılığını bugün alacağız. Bunun yanında okulu birinci bitirmek benim için daha yüce duygular ifade ediyor. Arkadaşlarım da ben de çok emek harcadık. Bunun karşılığını bugün aldığımıza inanıyorum. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi bana çok şey kattı. Öncelikle dünyaya bakış açımı değiştirdi. Beni kendi kasabamdan çıkarıp evrenle tanışmamı sağladı. Çok yeni çok güzel dostlar edindim" dedi.
"ÜLKEME FAYDALI OLMAK İSTİYORUM"
Kenya’dan Türkiye’ye okumaya gelen ve tercihini İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nden yana yapmış olan İşletme Bölümü öğrencisi Mustapha Balogun ise, "İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi bana çok şey kattı. Öğretmenlerim bana çok yakın davrandılar. Bana akademik ve sosyal hayatımda katkıda bulundular. Bazı hocalarım bana liderlik yapıp gelecek planlamamda yardımcı oldular. Hatta bazı hocalarım projelerimi kendilerine sunmamı istedi. Bu yüzden burada okumak benim için büyük bir onurdur. Ticari anlamda dünyaya katkı sağlamak ve en önemlisi kendi ülkemin ekonomisine katkı sağlayıp onu geliştirmek amacım. Ülkemdeki ticari eksiklikleri düzeltmek istiyorum" diyerek duygularını ifade etti.