Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü, yüksek lisans ve doktora aday öğrencileri için bir tanıtım günü düzenledi.
Kadir Has Üniversitesi’nin Cibali Kampüsü’nde düzenlenen tanıtım gününde programlarda ders veren akademisyenler ile adaylar bir araya geldi. Etkinlikte konuşan ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı 15 yüksek lisans, 4 doktora programları olduğunu belirten Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mitat Çelikpala, ‘’Bu programlar hukuktan başlayıp uluslararası ilişkiler, finans, bankacılık gibi daha iktisadi ve idari bilimler fakültelerine yakın programlarının yüksek lisans seviyesindeki eğitimlerinin yanı sıra, iletişim fakültesine bağlı programlar ve tiyatro programı ile birlikte geniş bir alanda kendilerini gösteriyorlar’’ dedi.
BİRÇOK BÖLÜM İNGİLİZCE, ESNEK SEÇMELİ DERS OLANAKLARI VAR
Programların temel özelliklerinden de söz eden Prof. Dr. Çelikpala, ‘’Programların önemli bir kısmı İngilizce olarak yürütülüyor ve uluslararası öğretim üyeleri ile destekleniyor. Bunun yanı sıra bu programlar kapsadığı özellikler itibariyle doktora için uluslararası programlar seçecek öğrencilerin önünü açıyor. Öğrenciler her bir programda esnek seçmeli ders olanaklarından da faydalanabiliyorlar. Bu da öğrencilerin programlarda daha rahat bir şekilde yer almalarını sağlıyor. Programlarda ayrıca çalışan kişileri de düşünerek ders saatlerini daha çok akşam yapmaya çalışıyoruz. Böylede hem katılımı fazla tutuyor hem de devamlılık konusundaki problemleri aşmış oluyoruz’’ diye konuştu.
‘’FARKLI BİRİMLERLE DE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ’’
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeki Ayağ, bölümün tanımını, ‘’Fen Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans ve doktora programlarının yönetilmesi, öğrencilerin yetiştirilmesi, araştırma imkânlarının geliştirilmesi konularında çalışan bir birim’’ şeklinde yaparken, mühendislik, doğa bilimleri, mimarlık gibi bölümlerle de iş birliği içerisinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerine devam ettiklerini ifade etti.
Lisans eğitimini Siyaset Bilimi üzerine alan Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi
Özhan Mert Özdemir, ‘’Siyaset bilimi ile uluslararası ilişkiler ayrı bir alan. Mezun olduktan sonra bu ayrıma odaklandım ve uluslararası ilişkilere ayrı bir ilgim olduğunu fark ettim. Siyaset bilimi daha çok yerele bakan bir alan uluslararası ilişkilerin ise kapsamı çok daha geniş’’ diye konuştu.
Kadir Has Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Hesaplamalı Biyoloji Ve Biyoinformatik Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Muhammed Aktolun ise şunları söyledi: ‘’Derslerimiz daha çok ilaç tasarımı üzerine bunun yanı sıra biyoinformatikle ilgili dersler de alıyoruz. Dersler daha çok bilgisayar tabanlı, programlamaya yönelik. Bu zaten çok sevdiğim bir alandı, lisans eğitimimi de Marmara Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü’nde aldım. Bu alana ilgim olduğu için de buraya geldim ve bu bölümün bana çok şey kattığını düşünüyorum. Özellikle Türkiye’de hala gelişmekte olduğu için önü çok açık olan bir bölüm.’’