Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu ve Özel Kılıçaslan Liseleri'nde öğrencilerle buluşan Asya Arama Kurtarma Kayseri ekibi, farklı seanslarda öğrencilere 'Temel Afet Bilinci' seminerleri verdi.

Sivil Savunma Haftası etkinlikleri bağlamında verilen seminerler okulların kültür merkezinde gerçekleşti. Öğrencilerin dikkatle dinlediği seminerlerde; deprem, yangın ve doğal afetlerle ilgili kapsamlı bilgiler verildi. Birleşmiş Milletler standartlarında arama kurtarma ekibi olduklarını vurgulayan yetkililer, Asya Arama Kurtarma ekibi olarak Haiti’den Filipinlere, Bosna’dan Japonya’ya kadar birçok ülkede arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Asya Arama Kurtarma ekibi, önümüzdeki günlerde gerçekleştirecekleri tatbikatlarla öğrencileri bilinçlendirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Hayrettin Kaya, doğal afetlerle ilgili bilinçlenmenin erken yaşta yapılması gerektiğini ifade ederek, "Öğrencilerimiz bu tür seminerlerle oldukça bilinçli hale geliyorlar. Asya Arama Kurtarma ekibine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz." dedi.