Kırıkkale Üniversitesi, sanayi işbirliğini güçlendirme çalışmaları kapsamında şehirdeki firmaları ziyaret etmeye devam ediyor.

Yaklaşık 2 yıldır düzenli olarak devam eden proje büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında son olarak Alfa Solar Enerji firması ziyaret edildi.

Ziyarette Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Teknoloji Transfer Ofisi görevli öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Battal Doğan, Yrd. Doç. Dr. Hayri Yaman, Öğretim Görevlisi Dr. Müzeyyen Özhavzalı, Uzman Yunus Kökver, Bilim, Sanayi İl Müdürü Okan Şahin, KOSGEB Müdürü Ali Sevinç, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu katıldı.

Ziyarette, öncelikle Alfa Solar Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Bayraktar tarafından yerelde sektör ile ilgili daha sonra da firma ile ilgili bilgiler verildi.

Üniversite ile sanayi işbirliğini güçlendirmek ve daha da genişletme kapsamında Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren işletme yöneticileri ile sektörel bazda çok sayıda toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, üniversite olarak temel amaçlarının sanayicilerin daha fazla üretim ve istihdama yönelik inovasyon ve Ar-Ge gibi alanlarda sorun ile ihtiyaçlarının neler olduğunu tespit ederek bu konularda ortak yapılabilecek çalışmaları belirlemek olduğunu söyledi.

Bu bağlamda, üniversite öncülüğünde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası arasında çok güzel bir uyum ve işbirliği sağlandığını, bunun sanayicilerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kocamış, “Üniversite olarak Rektörümüzün destekleriyle sanayicimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz sanayicimizin öncelikle Üniversitemizin laboratuarimkanlarını değerlendirebileceklerini ve hocalarımızla ortak projeler hazırlayabileceklerini belirtmek istiyoruz. Ayrıca sanayicilerimizden üniversitemizin bünyesinde bulunan Teknokent’te yer alarak devletimizin Ar-Ge faaliyetleri için sağladığı desteklerden yararlanmasını istiyoruz." dedi.

İlerleyen süreçte hocaların bilgi ve birikimleriyle firmalara katkı sağlayacaklarını belirten Kocamış, bu girişimlerden somut çalışmalar ve projeler çıkmasını umut ettiğini kaydetti.