Satranç tutkunları, Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde, Özel Betül İlkokulu’nun düzenlediği Bahar Satranç Turnuvası'nda buluştu. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ile ortaklaşa düzenlenen turnuvaya, çevre ilçelerden de büyük katılım oldu. Yaklaşık 150 öğrenci, 25 dakikalık hızlı satranç formatında mücadele etti. Okulun spor salonundaki turnuvada maçlar, üç kategoride altı tur üzerinden yapıldı.

Küçükler kategorisinde birincilikleri kızlarda Ayşe Öçmen ve erkeklerde Ali Efe Sevinç, yıldızlar kategorisinde kızlarda İrem Naz Temel ve erkeklerde Bilal Muhammed Bülbül elde etti. Turnuva sonunda düzenlenen törenle minikler kategorisi 7-8 yaş, küçükler kategorisi 10 yaş altı ve yıldızlar kategorisi 12 yaş altı olarak yapılan yarışmalarda, minikler kategorisinde katılan herkese madalya verilirken diğer kategorilerde erkek ve kız yarışmacılardan ilk ikiye altın, üçüncüye gümüş, dört ve beşincilere bronz madalya verildi.

Okulun Beden Eğitimi ve Spor öğretmeni Yakup Olgar, yaptığı açıklamada, “Spor denince akla maalesef daha çok kas gücünü en üst düzeyde çalıştıran aktiviteler gelir. Satranç, bilimsel olarak ispatlanmıştır ki alternatif yaratabilme, alternatifleri kıyaslayabilme, hızlı karar verebilme, sonuç odaklı düşünebilme gibi zihinsel gelişimin alt boyutlarını olumlu yönde pekiştirmektedir. Okulumuzda öğrencilerimizin, kaliteli eğitimin yanında spor aktiviteleriyle de başarılarını taçlandırmalarına yardımcı oluyoruz.” dedi.