Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde eğitim veren Özel Betül Eğitim Kurumları, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için Bursluluk Sınavı yaptı. 4. sınıflara yönelik bilgi yarışması büyük ilgi gördü. Sınavda başarılı olan öğrenciler eğitim bursu ile ödüllendirilecek.

Dördüncü sınıfların katıldığı Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji derslerinden oluşan 4x4 bilgi yarışmasında öğrenciler sınıfları doldurdu. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı sınavda oldukça heyecanlı olduğu görülen öğrenciler büyük bir heyecanla sınava girerken, veliler de heyecanla okul bahçesinde çocuklarının sınavı bitirmesini bekledi.

Öğrenciler sınavda iken, velilerin ise okul bahçesinde büyük bir heyecanla beklemekte oldukları gözlendi. Kolej idarecileri, sınava giren öğrenci velilerine çeşitli ikramlarda bulundu. Sınava katılan öğrencilere de birer kalemlik hediye edildi. Sınav sonucunu hem öğrenciler hem veliler merakla beklediklerini ifade ettiler.

Özel Betül Ortaokulu Müdürü Hikmet Günhan, "Bu yarışmada bizim amacımız ilköğretim çağındaki öğrencilerin matematik bilgisi yanında mantık, akıl yürütme ve yorum gücünü ölçmek. Öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Betül Eğitim Kurumları olarak erken kayıtlarımız başladı. Erken kayıtlarımızda öğrencilerimize uzaktan kumandalı araba ve takım topları veriyoruz. Erken kayıt avantajlarımız 16 Nisan’a kadar devam edecek. Velilerimizi, erken kayıt avantajlarından faydalanmaları için okulumuza bekliyoruz." dedi.