Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlük Seçimi oylama sonuçları belli oldu. Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam 281 oyun 195'ini aldı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde 4 yıldır Rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Kudret Saylam ile birlikte Adıyaman Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdulhavap Yiğit, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevinde bulunan ve son olarak Kastamonu Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Şahmurat Arık bugün yapılan rektörlük seçiminde yarıştı.

Edinilen bilgiye göre, Ahi Evran Üniversitesi’nde, Rektör adayı belirleme seçimi, bugün 09:00-14:00 saatleri arasında Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

281 oyun kullanıldığı rektörlük seçiminde adayların aldıkları oylar şu şekilde oldu;
-Prof.Dr. Kudret Saylam: 195 oy
-Prof.Dr. Abdulvahap Yiğit: 28 oy
-Prof.Dr. Niyazi Kahveci: 2 oy
-Prof.Dr. Vatan Karakaya: 34 oy
-Prof.Dr. Şahmurat Arık: 16 oy
-Prof.Dr. Ayhan Karabulut: 1 oy
-Prof.Dr. Güray Erener: 1 oy
-Prof.Dr. Ahmet Şahin: 1 oy
-Geçersiz 3 oy

Yapılan seçimde belirlenen isimler Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) gönderilecek ve burada yapılacak değerlendirme sonucu ilk üç sırayı alan isimler Cumhurbaşkanlığı’na bildirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu üç isimden birini Ahi Evran Üniversitesi’ne rektör olarak atayacak.