Yarı yıl tatili boyunca ilköğretim çağındaki çocuklara Anadolu Harikalar Diyarı'nda farklı etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, açmış olduğu "Kış Okulu Buz Pateni Kursu" ile de Kayseri'ye yeni sporcular kazandırdı. Kış Okulu Buz Pateni Kursu'nu başarıyla bitiren 103 öğrenciye törenle sertifika verildi.

Kış Okulu Buz Pateni Kursu'nun sertifika töreni Harikalar Diyarı'ndaki Buz Pisti'nde yapıldı. Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin sömestr tatilinde özellikle ilköğretim okulu öğrencilerinin boş vakitlerini iyi alternatiflerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Anadolu Harikalar Diyarı'nda birçok etkinlik gerçekleştirdiğini söyledi. Tatil boyunca Hayvanat Bahçesini öğrencilerin ücretsiz gezdiğini ifade eden Üstünel, toplam 17 bin öğrencinin tatil süresince Hayvanat Bahçesini ziyaret ettiğini belirtti. Yine Harikalar Diyarı'nın en popüler mekanlarından biri olan Buz Pateni Pisti'nde farklı etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Ali Üstünel, "Toplam 103 öğrencimiz pistimizde buz pateni eğitimi aldı. Katılan öğrencilerimiz ve velilerine teşekkür ediyorum. Kayseri kış sporları merkezi olma yolunda çok önemli atılımlar gerçekleştirdi. İnşallah profesyonel düzeyde de buz sporlarında sporcular yetişir." dedi.

Daha sonra sertifika törenine geçildi ve Kış Okulu Buz Pateni Kursu'nu başarıyla tamamlayan 103 öğrenciye sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan öğrenciler ne kadar iyi buz pateni öğrendiklerini pistte sergiledikleri performansla gösterdiler.